Desi a fost utilizat inca din antichitate, acest tip de sistem de incalzire pare a fi pentru unii un element total de noutate. De ce e mult mai avantajoasa instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala in propria locuinta voi incerca sa va explic in cele ce urmeaza.

Va spun toate acestea pentru ca mi-am instalat la randul meu un astfel de sistem si sunt foarte multumit. Desigur, l-am mai dotat si accesorizat corespunzator, cu un centru de comanda pentru incalzire in pardoseala si un termostat inteligent, pentru un plus de confort. Sa va spun ce avantaje mi-a adus sistemul de incalzire in pardoseala.

Caldura este repartizata uniform peste tot. Daca ti-ai instalat un sistem de incalzire in pardoseala, poti sa uiti de ideea de a mai fi nevoit sa te apropii de calorifer pentru a te incalzi, pentru ca in restul camerei e mult mai rece. Cu un sistem de incalzire in pardoseala, caldura este repartiazata uniform, peste tot in locuinta.

Un alt avantaj este dat de faptul ca incalzirea se face de jos in sus, primele incalzite fiind picioarele, cele mai sensibile extremitati ale corpului uman atunci cand e vorba de temperaturi scazute. Parintii care au si copii mici vor scapa de o grija in plus, pentru ca vor fi asigurati ca bebelusii care se tarasc mai mult pe burta si pe genunchi nu vor intra in contact cu o podea rece.

Poate ca iti vine sa crezi sau nu, insa incalzirea in pardoseala te poate ajuta sa si economisesti. Asta, desigur, doar daca accesorizezi corespunzator sistemul. Vei avea nevoie de un sistem de termostate inteligent, dar si de un centru de comanda pentru incalzire in pardoseala. Am testat personal si am vazut ca pentru a obtine in camera o temperatura de 20-23 grade Celsius, podeaua trebuie incalzita la maximum 25 grade Celsius. Nefiind nevoit sa setezi o temperatura mai mare, nici centrala nu va mai consuma atat si automat vei face o economie.

Nu in ultimul rand, daca alegi incalzirea in pardoseala vei avea parte si de mult mai mult spatiu in propria locuinta. Tine cont doar de acest aspect: incalzirea in sistem clasic implica existenta de tevi, racorduri, radiatoare si robineti – toate la vedere. Disparitia tuturor acestora inseamna automat si un spatiu mai mare, dar si un aspect estetic imbunatatit. Peretele blocat inainte de un calorifer poate fi folosit intr-o alta maniera, tevile si conductele nu vor mai fi vizibile si asa mai departe.

In concluzie, vei economisi, vei avea mai mult spatiu, vei avea caldura repartizata uniform si o senzatie placuta oricand pasesti in orice camera. Zic ca se merita o astfel de investitie, chiar daca pentru unii poate parea un pret cam piperat. Se amortizeaza insa destul de rapid, tinand cont de faptul ca reusesti sa economisesti considerabil.

Ca idee de final, daca ai ales incalzirea in pardoseala, indiferent ca ai optat pentru podea din gresie, parchet sau oricare alt material, sa nu faci greseala de a o acoperi. Emisia de caldura va fi redusa la jumatate si astfel poti uita si de economie, confort termic sporit si celelalte avantaje.