Deseori auzi ca manichiura este cartea de vizita a femeilor. Este justificat sa se spuna asta. In functie de cat sunt de ingrijite unghiile iti dai seama daca si persoana respectiva este sau nu. Este deci un mod de a afla ceva despre o persoana, fie aceasta femeie sau barbat. Nelipsita din trusa de manichiura, unghiera joaca un rol important in aranjarea potrivita a unghiilor, la fel ca si forfecuta si celelalte accesorii.

Ce trebuie sa stii insa despre modul potrivit de ingrijire a acestora? Care sunt pasii corecti de realizat, respectiv la ce obiceiuri trebuie sa renunti cand faci asta?

Felul in care dai forma unghiilor iti influenteaza aspectul mainilor. Asadar, inainte de a te grabi sa faci asta, iata ce trebuie sa stii legat de cum sa iti ingrijesti manichiura.

  • Foloseste o forfecuta care sa iti fie la indemana atunci cand doresti sa fai unghiilor o anumita forma. Uterior te vei ajuta de o pila corespunzatoare pentru a finisa forma lor, obtinand un aspect final uniform. Ca sa ai siguranta ca lucrarea va fi una reusita, asigura-te ca folosesti si o unghiera profesionala, special conceputa pentru a realiza o manichiura impecabila. In acest sens, un model realizat din otel inoxidabil este de preferat atat pentru ca este eficient si calitativ, dar si pentru ca este rezistent.
  • Asigura-te ca toate unghiile sunt de aceeasi dimensiune pentru ca altfel risti sa dai un aspect inestetic manichiurii. Decat sa faci compromisuri legat de asta, mai bine taie-le pe toate la aceleasi dimensiuni.
  • Este foarte important sa nu iti faci manichiura atunci cand unghiile sunt ude. Asadar, inainte de a te apuca de treaba, usuca eficient mainile cu un prosop care absoarbe bine apa.
  • Daca vrei sa nu ai batai de cap atunci cand iti aranjezi unghiile, taie-le din prima. In caz contrar, risti sa le exfoliezi sau chiar sa se rupa.
  • Asigura-te ca tii corect unghiera in mana, pentru a evita incidentele neplacute si sa te ranesti.

Dupa ce ai folosit unghiera, nu uita sa uniformizezi unghiile, pilindu-le in conformitate cu nevoile. Asigura-te ca nu raman colturi in care sa te agati si care sa te deranjeze. Cu totii stim senzatia aceea neplacuta care parca ne dicteaza starea de spirit cand ne agatam in haine din cauza colturilor insuficient pilite.

De asemenea conteaza mult ca trusa de manichiura sa includa articole de calitate. Incepand de la unghiera si pana la forfecuta pentru cuticule, impingatorul pentru acestea, cutit, pila, penseta etc, trusa trebuie sa fie completa.

Recomandarea mea pentru tine, daca inca nu esti dotat cu o trusa de manichiura potrivita, este site-ul seki.ro. In cadrul acestuia gasesti instrumente in modele variate, deci te poti orienta in alegerea pe care doresti sa o realizezi dupa nevoile proprii. Poate parea prea putin important ce unghiera folosesti, insa iti dai seama cat conteaza ca aceasta sa fie de calitate abia cand o folosesti si iti aluneca spre exemplu, la fel ca si in cazul forfectutei. Intra pe site-ul mentionat si comanda articolele potrivite pentru tine.