Microsoft a lansat anul trecut consola Xbox One. Aceasta se anunta a fi o consola next gen capabila sa invinga ce are de oferit Sony cu al ei Playstation 4. Consola ce a fost lansata ulterior versiunii Microsoft. In perioada de timp de cand au fost lansate consolele, cei de la Sony au inregistrat cateva victorii. Un dezavantaj din start al consolei Xbox One a fost pretul, aceasta avea un pret cu 100 de dolari mai mare decat PS4 ( PS4 avea un pret de 399$). Ulterior cei de la Microsoft au redus si ei pretul la 399$ dar in consecinta au ajuns sa renunte la sistemul Kinect care venea cu consola.

In luna aprilie, Microsoft a anutat ca vor lansa Xbox One in China anul acesta. Compania a incheiat in contract cu cei de la BesTV, o companie locala, care vor distribui consolele. Desi pretul pentru un Xbox One este de 399 de dolari pe piata occidentala, in China pretul consolei va ajunge sa fie unul de 800 de dolari.

Desi utilizatorii chinezi sunt obisnuiti sa plateasca mai mult pentru produsele achizitionate, nu cred ca le va conveni sa plateasca dublu pentru un astfel de produs. Daca ar fi sa facem o conversie, chinezii ar avea de platiti 4,999RMB, echivelentul a 800$. In general piata chineza are produse cu pana la 30% mai scumpe fata de occident dar nu cu 100%. Nu stim deocamdata care este motivul pentru care consola va avea un asemenea pret insa, primele reclame chineze evidentiaza acest pret.

Sony are de gand sa intre si ea pe piata din China in acest an si se pare ca vor avea din nou avantajul pretului. Se estimeaza ca Play Station 4 va avea un pret de 600 de dolari.

Piata din China este o tinta destul de valoroasa pentru ambele companii, vanzarile realizate aici putand aduce un venit frumusel companiilor.