In prag de sarbatoare oricine se pregateste intens de ceea ce inseamna pregatirea casei pentru marea zi. Este un obicei pe care inca il pastram si care pana la urma ne aduce in prim plan si partea practica ce tine de nevoia de a curata casa. Nu trebuie sa fii gospodina desavarsita sa iti dai seama de faptul ca ai nevoie de curatare intensa pentru orice colt din casa. Dar covoarele, cum le intretii?

Sfaturi pentru covoare

Fie ca este vorba de covor persan sau nu, din fibra sintetica sau nu se merge pe ideea de spalare. Trebuie insa sa stii ca si aici sunt diferente precum varietatea de covoare. Iata cateva sfaturi pentru curatarea eficienta a oricarui tip de covor:

  1. In primul rand se aspira. Chiar daca urmeaza si partea de spalare nu ignora nevoia de a-l aspira. Astfel vei atrage toate particulele de praf chiar din profunzimea unui covor, vei ajunge sa cureti in mare parte pentru ca spalatul sa fie doar partea de final pentru curatare.
  2. Daca se pateaza ar trebui sa actionezi imediat si asta pentru a nu se imbiba in tesatura. Nu freca cu peria ci tamponeaza usor peste pata pentru a absorbi lichidul ce pateaza.
  3. Nu folosi prea mult detergent la spalare pentru ca este si asa alcalin, cel lichid poate lasa pete. Unii spun ca mai bun de atat este chiar lichidul detergent de spalat vase. Poti incerca insa foarte diluat in apa.
  4. Se clateste foarte bine cu apa si pentru a se indeparta cu succes orice urma de detergent de dupa spalare se tine cont de clatirea cu apa si otet. Va indeparta si mirosurile neplacute astfel ca acest lucru se recomanda de asemenea in acele cazuri de simpla curatare, chiar daca covorul cu pricina nu urmeaza sa se spele.
  5. A nu se spala cu apa calda si mai degraba spre rece.

Poate parea complicat doar ca investitia intr-un covor justifica faptul ca ai nevoie de grija si de atentie pentru el. Pana la urma iti schimba imaginea camerelor asa ca merita sa fie considerat element de decor pe care sa il intretii. Mai cu seama cand se doreste a fi acel covor nu doar element necesar pentru a nu fi frig in casa, pentru a nu pasi direct pe suprafata rece si se doreste si un design aparte covorul merita pana la ultimul detaliu toata atentia in materie de curatare.