Se intampla de foarte multe ori ca femeile sa isi faca diferite lucruri si sa isi schimbe look-ul. Pentru  aceste lucruri trebuie sa facem diferite lucruri trebuie sa facem diferite sacrificii.

De exemplu, femeile isi doresc foarte mult sa aiba diferite nuante de par. In momentul in care va hotarati sa va schimbati culaorea parului, si eventual sa va deschideti nuanta, trebuie sa faceti astfel incat sa nu va degradati parul.

Exista o metoda destul de incercata in ultima vreme, mai exact metoda de decapaj cu apa oxigenata. Daca te-ai decis sa iti schimbi culoarea parului in acest mod, trebuie sa achizitionezi mai intai o sticluta sau doua de apa oxigenata de la farmacie. Aceasta substanta mai poarta numele si de peroxid de hidrogen sau de perhidrol, atunci cand este diluata. In domeniul medical ea se foloseste in scopul de a curata ranile si de a incetini sangerarea.

Usuca-ti parul cu ajutorul unui prosop si descurca-l bine inainte de a-l decolora. Dupa aceea, amesteca apa oxigenata cu apa rece, in proportie de 1:1 si umple un recipient de tipul unui spray. Protejeaza-ti mainile cu o pereche de manusi de plastic si incepe aplicarea amestecului pe par in mod cat mai uniform. In acest mod poti obtine fie suvite, fie poti schimba nuanta intregului par, in functie de preferinte.

Cand ai golit recipientul foloseste un pieptan pentru a uniformiza suprafata parului si asteapta 40-60 de minute pentru ca apa oxigenata sa isi faca efectul. Pentru un rezultat optim, poti folosi proprietatea peroxidului de a reactiona la caldura. Asadar, iti poti infasura capul in folie de aluminiu si poti utiliza foehnul timp de 10-15 minute, pentru a o incalzi usor.

Cand timpul s-a scurs, spala-ti parul folosind sampon. Evita contactul ochilor si al pielii fetei cu oricare dintre substante. La final aplica un balsam sau o masca hidratanta si las-o sa actioneze timp de cateva minute. Acest pas este necesar atunci cand folosesti apa oxigenata pentru decolorare, deoarece peroxidul de hidrogen iti usuca firul de par, acesta riscand sa devina casant si sa se rupa.

Asadar, este foarte important sa faceti astfel incat sa nu va deteriorati parul.