Se pare ca din ce in ce mai multi tineri descopera sau inventeaza noi tehnologii care vin in beneficiul oamenilor. Astfel, Joe Landolina, un tanar in varsta de 17 ani, a reusit sa inventeze un gel care vindeca aproape orice rana deschisa, iar Tom Wagg, in varsta de 15 ani este tanarul care a descoperit o planeta indepartata. Insa, mai recent decat atat, se pare ca un alt tanar in varsta de 15 ani, pe numele sau Krtin Nithiyanandam, a reusit sa inventeze un nou test pentru afectiunea Alzheimer, care poate ajuta la detectarea bolii inainte de aparitia simptomelor. Chiar mai mult, testul este mai putin invaziv prin comparatie cu procedurile actuale si poate spune daca cineva va suferi de Alzheimer, in avans cu 10 ani.

Krtin Nithiyanandam si-a depus deja acest proiect pentru Google Science Fair Prize din 2015, si a primit unda verde pentru a avansa catre finalele regionale. Este de la sine inteles ca toate proiectele depuse in acest an pentru Science Fair sunt foarte interesante, dar cu toate acestea, acest proiect este mult mai special decat restul, din moment ce doctorii se lupta cu diagnosticarea si tratarea bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer. Proiectul lui Krtin Nithiyanandam are nevoie de o multime de verificari inainte ca acesta sa poata fi pus in practica de catre profesionisti, insa ideea generala din spatele testului ar putea oferi mari avantaje in ceea ce priveste diagnosticarea acestei boli.

Inventatorul testului este Krtin Nithiyanandam

Potrivit declaratiei tanarului Nithiyanandam: „principalul beneficiu al testului meu consta in diagnosticarea bolii Alzheimer, inainte ca simptomele sa apara. Astfel, se vor urmari schimbarile patofiziologice, iar unele dintre acestea pot sa apara chiar si cu un deceniu inainte ca simptomele predominante sa isi faca aparitia. Un alt avantaj al testului este ca nu este invaziv. Oamenii de stiinta au sugerat ca metoda mea ar putea avea un potential terapeutic dar si un diagnostic foarte bun si timpuriu.”