Poluare. Acest cuvant defineste in momentul de fata societatea, indiferent de sectorul de activitate, se face simtita. Aglomeratia marilor orase, centrele industriale, halele de productie, autoturismele si nu numai produc gaze, noxe, compusi chimici care altereaza calitatea aerului. Acest lucru se resimte mai ales cand se lucreaza in spatii inchise, unde aerul viciat devine o reala problema, afectand desfasurarea normala a activitatii, productivitatea si asa mai departe.

Apare astfel o misiune de indeplinit indiferent de sectorul de activitate: ventilatia. Daca la nivel rezidential gasim solutii rapide ce consta in sisteme de aer conditionat, ventilatoare si altele, pentru sectorul industrial sau comercial – spre exemplu – sunt necesare solutii mai eficiente, ventilatie la o capacitate mai mare, asigurarea unui debit de aer mai mare, ce poate fi realizata prin apelarea la specialisti precum cei de la Braco Industrial.

Solutiile oferite de Braco in materie de ventilatie sunt complete si complexe. Aici pot fi gasite ventilatoare industriale care sa satisfaca orice cerinte, de la ventilatoare potrivite pentru sisteme de ventilatie prin tubulatura – vorbim aici despre ventilatoare axiale – pana la ventilatoare de acoperis sau ventilatoare centrifugale. Desigur, aceste ventilatoare nu ar putea functiona fara o alimentare corespunzatoare, prin urmare Braco vine cu solutii si in acest sens. Exista disponibile atat in showroom cat si pe site-ul oficial motoare electrice de diverse tipuri, de puteri diferite, standard sau personalizate, care sa asigure o functionare optima a intregului sistem de ventilatie bazat pe ventilatoare industriale.

Necesarul de ventilatie, debitul de aer sau intensitatea acestuia difera de la locatie la locatie, de la aplicatie la aplicatie, de la un sector la altul. Astfel atat ventilatoarele cat si motoarele electrice pot fi personalizate in functie de cerintele clientilor. Sistemele complete de ventilatie includ, pe langa ventilatoare si motoare electrice si acele reductoare si motoreductoare. Acestea sunt cuplate direct cu motorul, fie el monofazic sau trifazic, pentru modificarea caracteristicilor acestuia, avand ca scop principal cel de baza: transformarea puterii electrice in putere mecanica. Astfel de produse, precum reductoarele melcate de la Braco, ori reductoarele coaxiale, ortogonale, diverse tipuri de variatoare mecanice de turatie si alte componente si accesorii completeaza sistemul de ventilatie necesar indiferent de sectorul in care este utilizat.

Pentru a preveni poluarea si vicierea aerului, pentru a asigura conditii de desfasurare a activitatii optime, in special in sectorul industrial, solutia ventilatoarelor industriale alimentate de motoare electrice de mare putere completate cu reductoare melcate sau de alte tipuri este cea mai potrivita. Indiferent ca este nevoie de aerisire, de transport de diferite gaze intre incinte diferite sau pur si simplu evitarea aerului viciat, Braco Industrial ofera solutii complete.