Doar cateva zile mai sunt pana cand vor veni sarbatorile si va trebui sa avem cativa bani pe care sa ii cheltuim. Avem nevoie de tot felul de lucruri de sarbatori si pentru aceste lucruri trebuie sa facem cateva economii. Cum putem sa facem economii? Ce ar trebui sa sa faci pentru a strange niste bani?

Inainte de a intra in criza, doar batranii petreceau ore in sir pe mijloacele de transport in comun sa ajunga la o piata mai ieftina pentru a face economie. Insa, coltii ascutiti ai depresiunii economice ii obliga pe tot mai multi romani sa procedeze exact la fel. Numai ca, din dorinta de a face economie cu orice pret, ajung ca pe termen lung sa scoata mai multi bani din buzunar. Spre exemplu, sunt soferi care merg sa-si cumpere benzina de la un dealer cu preturi mici, insa in final platesc mai mult, mai ales daca distanta pana la statie este una foarte mare.

Produse gratis

Multi se dau in vant dupa promotiile “la 2 produse cumparate, cel de-al treilea e gratis”. Este adevarat, insa asta iti scoate din buzunar mai multi bani  decat iti bugetasei. Si, la urma urmei, chiar ai nevoie de 3 produse in urmatoarele saptamani? Insa, dorinta de a face economie si lacomia ii fac pe oameni sa cumpere mult mai mult decat si-au propus initial.

Cumparaturi en-gross

Este adevarat ca pretul unei singure unitati este mai mic decat daca il achizitionezi dintr-un magazin, insa daca nu consumi absolut toate produsele atunci risipesti banii. Iar cumparand toate aceste produse iti si aglomerezi casa, astfel incat te impiedici de ele la fiecare pas. In final, scoti mai multi bani din buzunar, mai ales daca unele dintre produse isi pierd termenul de valabilitate si, astfel, trebuie sa le arunci la gunoi.

Asadar, este foarte important sa stii sa economisesti bani si sa faci lucrurile astfel incat sa iti ramana tot timpul cate ceva din banii tai lunari.