In ziua de astazi este destul de greu sa reusim sa ne educam copilul asa cum ne-am dori noi pentru ca stim ca micutul are mult mai multe medii decat familia. Fiecare mediu in care se invarte copilul tau are o importanta influenta asupra copilului tau deoarece prin diferite lucruri copilul este mai responsabil sau nu.

Pentru ca sunt copii si ii ocnsideram mici vulnerabili, avem mai mereu tendinta de a ne apara copilul ca si cum el singur nu ar putea sa faca acest lucru. Sigur ca simtim nevoia sa il protejam si sa il ferim de lucrurile mai putin frumoase din viata insa nu trebuie sa exageram si sa privam copilul de lucrurile absolut normale care trebuie sa se intample.

Foarte multi parinti aleg sa isi asume greselile pe care le fac copii iar acest lucru le dauneaza foarte mult la formarea lor ca si persoane. Copilul se formeaza atunci cand trece prin greseli si nu vom putea sa ii influentam foarte mult viata.

De exemplu, la scoala, nu trebuie sa te implici. foarte multi parinti controleaza temele copilului si sunt in stare chiar sa injtervina daca nu le-a facut. Ei bine, astfel il privam de responsabilitate pe copil. Este o greseala foarte mare acest lucru deoarece copilul trebuie sa stie cand are ceva de facut.

Daca va fi scos in fata clasei cu siguranta se va simti umiliti si se va simti nevoit ca data viitoare s ainvete ca sa nu se faca de ras in fata colegilor sai. Daca vei sta sa ii faci tu temele el va sti ca exista cineva care face aceste lucruri si ca nu trebuie s aintervina el in nici un fel.

Nu in toate domeniile poti lasa sa actioneze consecintele naturale. Nu poti lasa copilul sa bage cuie in priza sau sa se joace cu focul ca sa-si da seama ca sunt actiuni periculoase.