Cu siguranta toti parintii isi doresc ca micutii lor sa fie cat mai buni, educati si sa aiba o viata cat mai frumoasa. Chiar daca starea materaiala nu permite fiecarui parinte sa ii ofere cele mai bune conditii copilului, cu siguranta, educatia este pe primul loc.

Am tot auzit de multe ori cum parintii copii sunt acuzati de anumite lucruri cu privire la educatia copilului insa fiecare parinte isi educa copilul in felul lui si dupa principiile proprii. In timp, copilul incepe sa creasca si sa aiba propria personalitate si princii si incepe sa aleaga ceea ce considera ei ca este mai bine pentru ei.

Nu va trece mult timp pana cand copilul va deveni curios in privinta divinitatii si te va intreba cine este Dumnezeu, ce face si cum il poate vedea. Indiferent care este religia in care crezi sau de care apartii, este recomandat sa iti cresti copilul in spiritul valorilor spirituale in care crezi si sa il inveti sa respecte evenimentele si simbolurile religioase.

Doresc sa incep prin a spune ca adolescentii si copii, in general nu sunt chiar atat de receptivi religiei. Sigur ca acest lucru se intampla in meomentul in care copilul incepe sa iteleaga ce anume presupune divinitatea.

Invata-ti copilul valorile spirituale si invatamintele religioase in care crezi tu, nu in care este indicat sau „la moda” sa o faca. In conditiile in care Dumnezeu nu este o persoana, iar copilul nu o poate cunoaste in realitate, este recomandat sa ii faci cunostinta cu El prin toate celelalte mijloace prin care il poate descoperi – biserici, icoane, preoti si nu in ultimul rand, carti de rugaciuni.

Familiarizeaza copilul cu religia si biserica prin metode pe intelesul lui – desene animate, documentare, Biblie pentru copii, carti de religie pentru copii etc. Introdu aceste elemente religioase in mod natural, in educatia lui. Insista pe ele doar in momentul in care devine interesat si incepe sa puna intrebari despre Dumnezeu si alte simboluri religioase.

Este foarte important sa stim sa ne invatam copilul despre divinitate daca ne dorim sa o ia pe o cale buna.