Ce este de facut daca ai o relatie cu un coleg de serviciu? Ori este de bine, ori este de rau. Depinde cum privesti tu lucrurile.

Chiar daca relatiile celor care se cupleaza la birou inca sunt un subiect tabuu, asta  nu inseamna ca nu exsista sau nu sunt in crestere.  Un sondaj recent al site-ului de recrutare BestJobs arata ca 16% din angajatii romani s-au casatorit sau avut o relatie cu un coleg de servici.

Daca este sa vorbim de esxul la servici aici romanii stau excelent. 69% dintre cei care au fost intervievati au sustinut ca au intretinut relatii sexuale la locul de munca.

Multe companii nu sunt de acord cu acest tip de relatii, astfel angajatii riscand sa fie sanctionati sau chiar concediati.

Ce este de facut daca ai o astfel de relatie? In primul rand nu scoate o vorba. Nu cred ca vrei sa se vorbeasca despre asta in firma. Angajatii abia astepta o noua barfa. Si sa mai ajunga si la urechile sefului, e posibil sa nu fie chiar ok.

Daca nu sunteti egali din punct de vedere al posturilor este bine sa ramaneti asa.  Nu este bine sa incepeti sa va faceti favoruri. Este posibil ca lumea din jur sa inceapa sa se prinda.

Trebuie sa te gandesti si la viitor. Daca se termina o astfel de relatie, resentimentele isi vor face loc printre voi. Si cu siguranta nu vreti sa va stricati unul altuia fiecare zi de munca. Este bine sa te gandesti de doua ori inainte de accepta o astfel de relatie. Si cel mai important este sa va comportati civilizat unul cu celalalt indiferent ce se intampla intre voi.

Incercati sa indepartati viata de birou de cea personala. Nu va da-ti emailu-ri de pe conturile firmei, chiar nu stiti cine le poate citi.