Microbii sunt peste tot in jurul nostru, fiind atat de mici incat nu pot sa-I vezi. De asemenea iti poti provoca cu usurinta anumite boli. Si oare cum ne putem proteja de ei? Ei ne inconjoara peste tot si chiar daca nu credem ii gasim si in cele mai curate locuri.

Exista cateva metode prin care poti sa stapanesti microbii.

In primul rand important este sa te speli pe maini cat mai des si corect. Un studiu arata ca dor 5% din oameni se spala corect pe maini dupa ce folosesc toaleta. Este indicat sa te pe speli cam 20 de secunde cu apa si sapun intr-un ritm alert dupa ce folosesti toaleta.

Si dupa ce ai umblat cu fructe sau legume, spala-te bine pe maini deoarece sunt surse ale germenilor.

Este imprtant sa ai la tine un gel anntibacterin, chiar daca nu este cea mai buna solutie in lipsa apei si a sapunului este perfecta. Este indicat sa folosesti o sticla de apa din metal deoarece cele de plastic aduna mai multi microbi.

De asemenea este important sa stergi cat mai des telefonul. Studiile arata ca telefoanele sunt contaminate de obicei care contin E coli. Atunci cand il curati foloseste o doltie fara alcool pentru a acoperi toata suprafata telefonului.

Si biroul trebuie sa il curati cat mai des. El poate avea cam 400 de germeni chiar si mai mult decat colacul de toaleta. Si tastatura sau ecranul orice colt al biroului. Foloseste        un servet demachiant.

Bacteriile se strecoara si in trusa ta de machiaj asa ca nu ezita sa o curati cat mai des. Cele mai expuse sunt periile de la rimel pentru ca ochii sunt cei mai expusi la bacterii.

Un studiu arata ca gentile de mana sunt la fel de murdare ca si colcaul de pe toaleta. Foloseste un servetel demachiant sa o cureti atat in interior cat si in exterior.