Dezvoltarea in cariera reprezinta o metoda de planificare organizata utilizata pentru a se potrivi perfect cu nevoile unei afaceri si cu obiectivele de cariera ale angajatilor. Formularea unui plan de dezvoltare in cariera poate ajuta angajatii sa fie mai eficienti la locul de munca. In plus, astfel de planuri pot fi benefice si pentru cautarea unui alt loc de munca.

In lumea afacerilor exista, in general, doua grupuri care directioneaza procesul de dezvoltare al carierei: managementul superior si personalul de resurse umane. De exemplu, managerii ar putea avea responsabilitatea de a se asigura ca nevoile unei afaceri coincid cu obiectivele de cariera ale angajatului, dar si de a realiza o atmosfera generala echilibrata de lucru.

Personalul de la resurse umane este responsabil pentru furnizarea de informatii de dezvoltare in cariera angajatilor. Crearea de retele profesionale este un lucru extrem de important si reprezinta un „instrument” util in dezvoltarea vietii profesionale a angajatilor dintr-o anumita companie. De exemplu, angajatii care au prezentat o anumita imbunatatire sau o crestere la locul de munca ar putea fi promovati sau ar putea primi o marire de salariu.

Sfaturi in cariera

Indiferent de cine sa afla la conducerea companiei, angajatii au responsabilitatea primara de a se asigura ca obiectivele de cariera se afla intr-un proces continuu de dezvoltare. De obicei, angajatii lucreaza impreuna cu un supraveghetor cu scopul de a fi antrenati in viata profesionala, dar si de a observa care sunt optiunile disponibile pentru viitor.

Pana a ajunge sa iti dezvolti un plan de cariera, trebuie sa te angajezi intr-o companie serioasa, care sa iti ofere toate aceste lucruri descrise mai sus. Este nevoie sa stii cum sa iti gestionezi timpul, cum sa iti controlezi emotiile in fata unui nou angajator dar si cum sa lasi o impresie cat mai buna la un nou interviu. Daca duci lipsa de idei si ai nevoie de sfaturi in cariera, Prima-Impresie este locul potrivit unde poti gasi cele mai bune idei.

De la sfaturi de dezvoltare in viata profesionala pana la idei de viata, sanatate si multe alte subiecte care te intereseaza, Prima-Impresie ofera vizitatorilor sai articole unice si originale care abordeaza subiecte foarte interesante. Structurat eficient, Prima-Impresie nu tinteste doar asupra unei anumite categorii, asa ca vizitatorii se pot informa cu usurinta asupra oricarui subiect isi doresc.