Piramidele antice sunt de departe cele mai mari si mai importante relicve ale lumii noastre. Timp de milenii, acestea au rezistat eroziunii si trecerii timpului, insa in interiorul peretilor lor se afla cele mai fascinante secrete la care nimeni nu s-ar fi gandit niciodata. Cum au fost construite? Ce se afla inauntrul lor? Ce inseamna scrierile de pe peretii lor? Iata cateva lucruri fascinante despre piramidele egiptene.

Din cauza naturii delicate, o buna parte a camerelor din piramidele existente nu au fost explorate nici pana in prezent. Poate ca Hollywood ar putea sa te faca sa crezi ca piramidele antice din toata lumea contin locuri inaccesibile din cauza usilor inchise sau a blestemelor antice, insa adevarul este ca o buna parte din aceste camere inca sunt pline cu nisip si sunt inchise chiar exact dupa ce constructia piramidelor s-a incheiat. De asemenea, unele camere aveau scopul de a da acces muncitorilor in cazul in care acestia nu mai aveau oxigen. Alte camere nu mai pot fi explorate din cauza ca structurile sunt atat de vechi incat istoricii traiesc cu frica ca le-ar putea distruge daca ar incerca sa inainteze cu cercetarile.

Secretele piramidelor egiptene

Cercetatorii sunt de parere ca egiptenii au folosit nisip ud pentru a reduce frictiunea, cu scopul de a muta bucati mai mari de piatra pentru a construi piramidele. Vreme de foarte multi ani, oamenii de stiinta, arheologii dar si sustinatori ai teoriilor conspiratiei au incercat sa isi dea seama cum au reusit egiptenii sa fie capabili sa mute bucati mari de piatra pentru a construi piramidele. Recent, o scriere de pe perete care a fost prost inteleasa ca si o scriere pentru o ceremonie ritualica, dar care s-a dovedit a fi ilustratia practicilor prin care egiptenii au reusit sa mute aceste blocuri de piatra.

Piramida din Giza este singura minune a lumii care a supravietuit. Una din cele sapte minuni ale lumii este si Piramida din Giza, iar constructia sa a durat aproape 20 de ani si a fost finalizata in 2560 i. Hr. Era cea mai mare structura din lume pentru aproape 4000 de ani, pana cand Catedrala Lincoln a fost construita- in 1300 d. Hr.