Practica de a achizitiona piese auto second hand este o alternativa mult mai ieftina fata de achizitia de piese noi. Poate ca a gasi piesa potrivita dureaza ceva mai mult timp, insa poti avea sansa, pe langa faptul ca economisesti, sa gasesti o piesa potrivita si inca foarte buna. Pentru a-ti economisi timpul iti oferim cateva recomandari – vei reusi astfel sa gasesti pentru masina ta mult mai usor piesele dorite la preturi mai mult decat rezonabile, chiar daca sunt utilizate deja.

Dezmembrari auto – daca intrebi mecanicii, de obicei stiu si iti ofera variante multiple de ateliere de dezmembrari in care poti gasi piesele pe care le cauti. Chiar daca ai de vizitat dezmembrari auto in localitati diverse, tot faci o economie, in cazul in care piesa pe care trebuie sa o inlocuiesti este prea scumpa sa o cumperi de noua. Va trebui sa te pui putin la curent si cu preturile pieselor second hand, pentru a nu fi pacalit. In service-urile care fac si dezmembrari poti de obicei si sa negociezi pretul, astfel gasesti mult mai ieftine piesele dorite.

Verifica anunturile din ziare si ofertele. Uneori proprietarii nu apeleaza la ateliere de dezmembrari si plaseaza ei insisi anunturi cu piesele second hand pe care le scot la vanzare. Si in acest caz ai un avantaj, ai garantia ca piesa pe care o cumperi a avut proprietar unic, posibil sa reziste inca mult timp, iar pretul desigur va fi si el unul acceptabil.

Magazinele online ar fi ultima dar nu cea din urma varianta unde poti gasi piese auto second hand. Metoda relativ noua, insa foarte rapida – cauti pur si simplu in cadrul magazinului online piesa dorita, iar daca ai norocul sa existe pe stoc o comanzi si iti poate fi livrata cu plata ramburs direct acasa. Astfel cu minim de efort vei gasi piesa dorita pentru autoturismul tau.