Romania ar putea sa legalizeze parteneriatul civil, care ca fi legal nu doar intre persoane de sex opus, ci si intre persoane de acelasi sex. Acest document prevede dreptul la drepturi comune, partaj, pensia de urmas sau la impartirea asigurarii de sanatate (in caz ca un partener are asigurare, iar celelalt nu si are nevoie de asistenta medicala, partenerul cu asigurare i-o poate transfera lui).

Astfel de parteneriate sunt legale in majoritatea tarilor europene, inclusiv Regatul Unit, Irlanda, Suedia, Norvegia, Spania, Elvetia sau Danemarca, aceasta fiind prima din lume care a facut acest pas spre egaltiatea tuturor cetatenilor sai. La acestea, se mai adauga si tari de la care pot spune ca nu ma asteptam sa fie atat de emancipate si progresiste, precum Croatia, Cehia, Slovacia, Estonia sau Ungaria. Dupa cum stiti, aceste state au fost puternic influentate de comunism, la fel ca noi, dar se pare ca au reusit sa treaca peste mentalitatea invechita specifica regimului si sa faca un pas spre viitor.

Nu inteleg de ce romanii se incapataneaza sa traiasca in „societatea traditionala”. Daca tot vrem asta, atunci poate femeile care comenteaza ar trebui sa stie ca nu au voie sa comenteze pentru simplul fapt ca sunt femei si Romania a avut dintotdeauna o societate patriarhala. Ganditi-va cate romance s-au remarcat pana la inceputul secolului XX in orice domeniu. Nu prea multe, as zice.

Cat despre argumentul bibliei, pot spune ca homosexualitatea se intalneste si in natura, lucru care inseamna ca e ceva natural, nu o alegere – pur si simplu te nasti asa. Stiti in cate specii se intalneste homofobia, ura fata de persoanele de alta orientare sexuala? Daca ati raspuns doar una, in om, atunci aveti mare dreptate. Cu cine isi traieste cineva viata, nu e treaba nimanui decat a celor doi. Daca vor ajunge in iad pentru asta (putin posibil), din nou, e treaba osanditilor, nu a altora sa le spuna „nu”.