Barbatii nu sunt preocupati foarte mult de starea loc de sanatate, ci mai degraba de alte lucruri care ar trebuie sa fie neinteresante. Ei se preocupa de ganduri care nu fac decat sa le strice starea de sanatate, fata sa iti dea seama. Exista foarte putini barbati care se gandesc la ei si la starea lor de sanatate.

Stim ca barbatii sunt foarte greu de „descusut” atunci cand vine vorba despre relatii. Ei neaga sentimentele si nu le recunosc niciodata. Barbatii nu vor marturisi niciodata sentimentele pe deplin. Daca iubesc, nu vor spune sentimentele in totalitate. Din acest motiv, ei se consuma pe interior si nu se exteriorizeaza asa cum o fac femeile. Specialistii spun ca barbatii sunt predispusi mai mult decat femeile la despresie. De asemenea, barbatii considera ca daca recurg la alcool sau la droguri vor scapa de probleme si de gandurile care ii macina. Barbatii se inchid in ei si se gandesc singuri la problemele pe care le au si astfel, nu se descarca asa cum ar trebui. Acest lucru duce la distrugerea psihica.

Barbatii se consuma foarte mult din cauza problemelor de la serviciu. Barbatii sunt la fel de predispusi la stres precum sunt femeile. Stresul de la munca este cel ne creaza depresie si boli de inima. Barbatii nu stiu la fel de bine precum femeile sa isi gestioneze problemele, stresul si sentimentele. Este foarte important sa stii sa iti gestionezi trairile, astfel incat sa nu te consumi atat de mult de problemele zilnice. Probleme la serviciu are toata lumea, oricand si oriunde. Asa ca, trebuie sa depasesti problemele si gandurile care te aduc la depresie.

Un alt lucru care dauneaza sanatatii barbatilor este igiena deficitara. Studiile demonstreaza ca barbatii se spala suficient pe maini dupa ce utilizeaza anumite lucruri care ii pot provoca probleme de sanatate. Sapunul si apa trebuie sa fie cel mai bun prieten al lor.