Se pare ca majoritatea obiceiurilor pe care le avem in ziua de azi nu sunt atat de sanatoase pentru noi. In trecut, tigarile, opium-ul si rasismul ocazional erau lucruri perfect normale care caracterizau societatea occidentala. Insa, acest lucru nu se petrece si in prezent. Astfel de obiceiuri s-au alaturat astazi unei liste de comportamente umane mai lungi, astfel ca pana si o crema de protectie solara, un zambet si chiar respiratia in incaperi inchise ar putea fi lucruri extrem de daunatoare pentru noi.

Obiceiuri daunatoare

Consum de peste- Pe langa faptul ca e gustos, pestele ar trebui sa fie benefic si pentru creier. Insa, ceea ce nu stiu oamenii de rand este ca, pestele este plin de otrava. In timp ce majoritatea pestilor nu sunt neaparat toxici, exista sanse foarte mari ca acestia sa fie purtatori a toxinelor din mediu. De exemplu, pestii prinsi in apele oceanului au un continut ridicat de mercur. Bineinteles, daca vrei sa eviti mercurul, vei alege sa consumi pesti „non-oceanici”. Ei bine, nici acest lucru nu e foarte sanatos, din moment ce acestia sunt plini de pesticide.

Timpul petrecut la TV reprezinta o activitate extrem de daunatoare pentru noi. Potrivit unor studii recent realizate, oamenii de stiinta din Australia sustin ca pentru fiecare ora pe care o petrecem in fata TV-ului, pierdem, in medie, aproape 22 minute din viata noastra. Altfel spus, daca petreci sase ore in fata TV-ului in fiecare zi, inseamna ca vei muri cu cinci ani mai devreme- cam la fel cu ceea ce se intampla cu fumatorii: o tigara fumata= 7 zile de viata mai putin.

Zambitul- Poate ca nu faci atata activitate fizica pe cat ar trebui, si poate ca nici nu consumi alimente atat de sanatoase. Sau, poate ca bei in fiecare zi cate un pahar de alcool, dar macar te poti declara fericit. Insa, oamenii de stiinta sustin ce fericirea reprezinta un risc major in fata sanatatii. Oamenii care sunt mai fericiti sunt mai predispusi sa isi asume unele riscuri, sa se joace cu sanatatea lor si sa manance mai nesanatos. Insa, daca te numeri printre cei din randul optimistilor, nu trebuie sa iti faci griji, nici moartea nu ar putea sa iti stearga zambetul de pe fata.