Ti-ai achizitionat prima masina din bani buni pusi deoparte sau dintr-un imprumut bancar? Vrei ca aceasta sa functioneze asa cum trebuie pentru mult timp de acum incolo, avand in vedere cati bani ai bagat in achizitionarea si inscrierea ei? Vrei ca intretinerea ei sa se poata face usor si sa nu mai fii nevoit sa ii inlocuiesti piese destul de scumpe si mai greu de gasit?

Atunci, pe langa combustibilul pe care il bagi in ea si cu care o alimentezi permanent, care de altfel trebuie sa fie foarte bun ca sa nu ai parte de probleme, trebuie sa folosesti si un ulei auto foarte bun care sa iti lubrifieze cat mai adecvat motorul autoturismului tau si sa-i confere mobilitate si o intretinere ca la carte.

Un ulei auto sau de motor este o componenta pe cat de solicitata, pe atat de folosita, a masinii noastre si este foarte importanta pentru viata lunga a a autoturismului tau de acre ai vrea sa te poti folosi pentru cat mai mult timp de acum incolo. Cu toate ca multe firme isi fac concurenta una alteia si recomanda cel mai bun ulei auto pentru intretinerea motorului masinii tale, nu toate sunt cele mai bune si trebuie sa ai grija ce folosesti pentru o durata de viata mai mare si pentru o lubrifiere potrivita.

Uleiul de motor sau auto este un lubrifiant special creat pentru a unge toate partile si mecanismele aflate in miscare dintr-un motor cu combustie. Scopurile pentru care un astfel de lubrifiant este folosit sunt de a curata interiorul motorului unei masini, de a usura frecarea dintre mecanismele metalice care compun motorul, de a combate rugina si de a opri motorul de la supraincalzire.

Un astfel de tip de lichid pentru motor este creat in asa fel incat sa acopere piesele interne si sa izoleze de la contactul cu aerul pentru a proteja aceste piese metalice de rugina care se poate depune in timp. Mai mult de atat, un ulei auto bun are in componenta si un soi de detergent care poate ajuta la curatare si la eliminarea resturilor metalice.

Lubrifiantul pentru motor trebuie sa ajunga la toate componentele esentiale ce se afla in miscare, fiind propulsat de catre pompa de ulei care il colecteaza in partea de jos, in baia de ulei. Uleiul de motor ar trebui sa aiba o proprietate esentiala, aceea de a-si patra o vascozitate adecvata, suficient de mica incat sa ramana ca o pelicula peste piesele metalice ale motorului, sa le acopere in totalitate si sa le protejeze de rugina.