Munca de birou poate fi o activitate determinata de termene limita, de proiecte, de sarcini care nu cunosc termenul de amanare si implicit de sedinte sustinute in fata colegilor, ceea  ce face ca aceasta munca sa nu fie tocmai usoara, incat prioritizarea activitatilor poate fi un bun pas pentru a spune ca vrei sa devii mai productiv.

Productivitatea muncii se rezuma ca fiind activitatea prin care indicatorul de actiune in cadrul companiei indeplineste cele mai multe sarcini in timpul prognozat in scopul obtinerii celor mai bune resurse. Din acest motiv se spune sa trebuie sa clasificam lucrurile in patru categorii si anume: urgent dar mai putin important, urgent si important acum, important si mai putin urgent si desigur, mai putin urgent si mai putin important.  Cel din urma inseamna ca poti sa realizezi un lucru inaintea altuia, incat sa fii multumit de rezultate.

Ceea ce este urgent inseamna ca lucrurile imediata nu trebuie sa stea in calea altora cu adevarat importante si implicit, daca nu se rezolva aceast problema, vom avea un impact redus al productivitatii si implicit se va ajunge ca timpul sa nu fie fructificat in ordinea prioritatilor.

Este bine daca am lua si exemplul americarilor, care s-au obisnuit ca la birou sa mai refuze sa efectueze din activitatile si sarcinile colegilor, astfel incat evita sa isi asume responsabilitatea pentru o actiune a unui coleg, si implicit este de parere ca nu il va ajuta pe celalalt sa progreseze, pentru ca se va invata sa nu isi onoreze obligatiile si sa le paseze altora.

Ziua de maine trebuie sa fie mai usoara decat ziua de azi, mai ales daca azi este inceput de saptamana. Pentru a creste productivitatea este bine sa ne rezervam un timp de 5 minute pentru a pune la punct ce este de indeplinit maine, incat sa ajungem la birou si sa intram direct in realizarea si indeplinirea sarcinilor. Este bine sa fim mai precauti si sa ne alegem propriul ritm de productivitate.