De la muzica din folclorul tuturor tarilor, pana la muzica simfonica, si cea electronica atat de apreciata in ziua de azi, sunt mult mai multe genuri si stiluri muzicale iubite si interpretate de milioane de oameni de pe Terra. Acum, pentru fiecare dintre noi in parte, ramane de vazut ce si cum ne place, ce vrem sa ascultam , ce vrem sa evitam, sau ce vrem sa incercam nou in materie de muzica.

Muzica electronica

Acest gen  muzical a devenit foarte repede un intreg de sine statator  si are foarte multi adepti, de peste tot din lume, pe langa acestia castigand treptat si mai multi sustinatori si iubitori. Inceputurile sale au stat in muzica disco din Chicago, New York si Detroit, orase care au dat nastere genurilor house si techno. Mai tarziu, clubberii din Marea Britanie au lansat o fuziune mecanica si senzuala, si le-au intors favorul americanilor insetati de nou oferindu-le noi stiluri ca: jungle/drum’n’bass si hip-hop.

Tipic pentru multele stiluri de sub aceasta mare umbrela a muzicii electronice a fost axarea  pe groove-urile dansabile, pe structurile foarte slabe ale cantecelor, si pe cautarea apriga a unui nou sound care sa prinda.

 Muzica folk

Fiecare tara isi are propria muzica folk, dar genul se refera in general la muzica americana sau britanicacare a fost transmis din generatie in generatie prin viu grai.  Multe cantece folk traditionale nu au un autor cunoscut, au evoluat pur si simplu cu anii. Multi artisti, incluzandu-i pe Weavers si pe Pete Seeger, aleg sa mixeze cantecele traditionale cu material mai nou, fie scris de artistii insisi, fie de alti artisti contemporani.

Muzica jazz

Jazz-ul a fost denumit muzica clasica a americanilor, si nu degeaba a fost numita in acest fel. Alaturi de blues, este unul dintre primele genuri muzicale cu adevarat indigene dezvoltate in America, insa este si imprevizibila, asociatiile riscante improvizate dand criticilor apa la moara. Jazz-ul a fost de fapt la origini muzica dance, interpretata de marile trupe de swing.