Daca te muti intr-un apartament nou va trebui sa impachetezi si sa muti toate lucrurile dintr-un loc in altul, inclusiv mobilierul. Chiar daca ai contractat o firma care sa se ocupe de acest lucru, trebuie sa te asiguri ca toate bunurile tale sunt transportate si depozitate in siguranta. Daca sarcina mutatului este relativ dificila pentru lucrurile si obiectele de dimensiuni mai mici, piesele de mobilier de mari dimensiuni, mobila din lemn masiv si altele pot prezenta o problema atat la transport cat si la aranjare. Chiar si in cazul mutarilor asigurate de firme cu acest obiect de activitate poate fi un factor de stres, va trebui sa te asiguri ca toate lucrurile tale sunt transportate corespunzator si in siguranta, si aranjarea lor in noua locatie se face fara ca acestea sa se strice, sa se dezbine mobilierul sau sa fie afectati peretii sau podeaua.

Tipul de mobilier si decoratiunile dintr-o locuinta reflecta stilul propriu, personalitatea si simtul estetic al fiecaruia. Cei carora le place mobilierul din lemn masiv, piese artistice insa de mari dimensiuni, trebuie sa aiba cea mai mare grija in momentul in care aceste piese trebuiesc mutate.

Mutarea sau rearanjarea nu trebuie sa o faci singur. Pe langa faptul ca e foarte greu sa te descurci de unul singur cu un dulap din lemn masiv, risti sa strici dulapul, sa il zgarii, sa distrugi peretii sau sa afectezi parchetul. Apeleaza la ajutor, fie ca vine din partea familiei, prietenilor sau cunostintelor, fie ca angajezi o firma de specialitate sa se ocupe cu mutarea.

Chiar daca doar faci o mica rearanjare, trebuie sa tii cont de spatiu, asigura-te ca exista suficient spatiu in noul loc unde vrei sa muti piesa de mobilier pentru a schimba aspectul locuintei. Asigura-te ca piesa de mobilier incape prin spatiile stramte precum holuri inguste sau usi si pentru prevenirea accidentelor elibereaza toate caile de acces.

Un alt aspect important este protejarea podelei si a peretilor. Daca podeaua este din lemn sau parchet, trebuie evitata zgarierea sau deteriorarea acesteia ca urmare a mutarii pieselor mari si grele de mobilier. Uneori piesele de mobilier vin prevazute cu roti sau role, ceea ce usureaza mult mutarea. Daca nu sunt prevazute cu astfel de elemente ajutatoare, recomandarea ar fi gasirea unei solutii, toate tipurile de roti si role si alte sisteme ce pot fi folositoare in acest sens putand fi gasite pe www.tente.com/ro-ro. Greutatea si marimea pieselor de mobilier importante pentru tine nu va mai fi astfel o problema, iar mutarea lor fie in noul apartament fie in camera alaturata va fi cu mult facilitata.

Rotile si roletele evita zgarierea parchetului, spargerea podelei placate sau zgarierea peretilor, nici covoarele si carpetele nu mai sunt in acest caz un obstacol. Ridicarea mobilei este o alta problema, nu trebuie sa te apuci singur sa ridici de unul singur patul din lemn masiv pentru ca  iti poti cauza probleme foarte neplacute, dureri de spate in cel mai fericit caz. Apeleaza la ajutor, foloseste-te de diverse parghii, cere asistenta de specialitate oferite de firmele din domeniu, daca nu vrei sa te lovesti, sa strici mobila sau peretii si podeaua. Tine cont de toate aceste sfaturi fie ca te muti intr-o noua casa, fie ca doar vrei sa rearanjezi pentru a improspata aspectul.