Unele femei abia asteapta sa vada ca fac un test de sarcina iar rezultatul sa fie pozitiv. In momentul in care rezultatul este unul pozitiv femeile incep sa se documenteze despre tot ce inseamna sarcina pentru ca toate lucrurile sa decurga bine.

Din primul moment in care testul de sarcina iese pozitiv, stilul tau de viata trebuie sa sufere cateva modificari importante. Este momentul in care abandonezi viciile, esti de doua ori mai atenta la ce mananci, ce medicamente iei si ce poti face pentru a avea o sarcina linistita, lipsita de probleme si complicatii. Lista cu lucruri pe care trebuie sa le faci din primul moment in care afli ca esti insarcinata nu se opreste insa aici.

Vitaminele prenatale sunt printre cele mai importante masuri pe care trebuie sa le iei in sarcina timpurie. Au un beneficiu imens in dezvoltarea corespunzatoare a organelor fatului si in prevenirea malformatiilor congenitale. Suplimentele prenatale contin o selectie atenta de nutrienti de care atat tu, cat si fatul aveti nevoie pentru a trece cu bine peste primul trimestru de sarcina, considerat a fi critic pentru dezvoltarea copilului si evolutia sarcinii.  

Cu siguranta ca din primul moment in care vezi ca testul de sarcina iese pozitiv, iti doresti sa strigi in gura mare ca ai ramas gravida si ca, in sfarsit, iti vei indeplini visul de a deveni mamica. Nu este insa cel mai potrivit moment pentru a da vestea apropiatilor tau. Trebuie sa astepti confirmarea medicala a sarcinii, adica rezultatele testelor de sange, si apoi sa te decizi daca vrei sa astepti sau nu sa treaca primul trimestru de sarcina, considerat cel mai critic.

Majoritatea viitorilor parinti prefera sa treaca peste primele trei luni, perioada in care sarcinile au grad crescut de risc de avort sau complicatii. Decizia este insa una personala, care ramane la latitudinea ta. Este recomandat sa te sfatuiesti si cu medicul in aceasta privinta, mai ales daca ai o sarcina la risc.