In momentul in care sunt insarcinate femeile incep sa auda tot felul de mituri referitoare la faptul ca trebuie sa faca anumtie lucruri pentru a nu afecta sarcina. Mai mult, exista unele femei care iau in considerare aceste mituri doar ca sa isi potoleasca naumite curiozitati. De exemplu, sexul copilului este o curiozitate pe care parintii incearca sa o afle din tot dinadinsul mai devreme de termen. Totusi, exista o serie de mituri care ar trebui sa fie demontate deoarece nu sunt verosimile.

Sex in timpul sarcinii

Exista oameni care spunc a nu este bine sa faci sex in timpul sarcinii. Acest lucru este unul cat se poate de fals deoarece sexul este permis in timpul sarcinii. Medicul va poate sfatui sa evitati sa faceti sex daca aveti o sarcina cu risc ridicat (de exemplu, daca ati avut avorturi spontane frecvente sau daca exista un risc de travaliu prematur) dar in principiu, este in regula sa faceti sex chiar pana in ziua in care se naste copilul (desi poate deveni un pic inconfortabil atunci cand burta este mare!). Se spune si ca sexul este un mod natural de a declansa travaliul. In mod similar, bebelusul nenascut nu este capabil sa simta penisul partenerului dumneavoastra, deci nu este niciun motiv ca tatii sa se simta vinovati.

Dantura

Se mai spune de asemenea, ca in timpul sarcinii se deterioreaza dantura. Candva exista o baza pentru aceasta idee, pe vremea cand deficientele nutritionale faceau posibil ca femeile sa duca sarcina avand in corp o rezerva prea mica de calciu pentru a putea sustine nevoile bebelusului din burtica. Asadar, nu trebuie sa va ganditi ca dantura dvs se va strica in cazul in care sunteti insarcinata sau in urma nasterii. Igiena corespunzatoare va face ca aceste lucruri sa fie imposibile pentru dvs.