Copiii fac diferite lucruri, incepand de la faptul ca sunt inadaptati, egoisti sau rasfatati. Este normal oarecum sa fie asa mai ales ca in momentul in care apar in viata noastra copii sunt cei mai importanti. Nu stim ce sa le facem sau sa le oferim mai ales pentru ca sunt fiintele care pentru fiecare dintre noi conteaza foarte mult. Exista anumite mituri din popor care se spun despre copii singuri la parinti.

  1. In primul rand, se spune ca cei singuri la parinti sunt mult mai agresivi decat ceilalti. Ei bine, daca o persoana are o anumita personalitate, ii place ca cei din jurul lui sa i se supuna, acest lucru tine in primul rand de personalitatea si de felul fiecare persoane de a fi. Astfel, personalitatea unui copil nu are nicio treaba cu felul in care a fost educata persoana si cu atat mai putin de felul in care a crescut singur la parinti sau daca a avut frati sau surori.
  2. Un alt mit care trebuie sa fie demontat este faptul ca micutii singuri la parinti sunt singurii care au prieteni imaginari. Stim cu totii ca micutii au diferite perceptii atunci cand sunt mici si ca acestia au imaginatia foarte bogata. Ei bine, ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca toti copii au prieteni imaginari. Toti copii au prieteni imaginari si nu doar copii care sunt singuri la parinti.
  3. De asemenea, un alt mit care circula foarte mult este faptul ca micutii sunt foart rasfatati. Ei bine, in niciun caz acest lucru nu este adevarat. Orice copil, indiferent daca este primul sau al 5 lea nascut dintr-o familie este extrem de iubit  si rasfatat. Deci, acest lucru depinde de modul in care parintii isi cresc copilul si nu de numarul de copii pe care il au.