Tehnologia din ziua de astazi avanseaza la un ritm alarmant. Se estimeaza ca pana in anul 2055 vom ajunge sa ne confruntam cu un eveniment asemanator cu cel din filmul Terminator. Insa acestia sunt pesimistii. Cu toate acestea in momentul de fata cei care sunt la conducerea companiilor din lumea tech o duc destul de bine. Cu toate acestea sunt destul de „zgarciti” cu banii cand vine vorba de copii lor. Acestia prefera mai mult sa isi lase averile in scopuri caritabile.

Larry Page – CEO Google

Google este una din cele mai mari companii din acest domeniu. Larry Page are o avere de miliarde de dolari. In loc sa ofere aceasta avere copiilor sai, acesta este mai tentat sa ofere banii antreprenorilor precum Elon Musk ( CEO in cadrul Tesla) cu scopul de a dezvolta noi idei si tehnologii ce vor putea schimba lumea mai devreme sau mai tarziu.

Gordon Moore – Cofondator Intel

Gordon Moore a donat mai bine de 1 miliard de dolari in scopuri caritabile de cand a infiintat fundatia Moore in anul 2001. Fundatia este una care se bazeaza pe conservarea mediului inconjurator si pe conservarea sanatatii. In momentul de fata Fundatia are un capital de mai bine de 5 miliarde de dolari.

El si sotia sa au semnat Giving Pledge in anul 2012, prin care se angajeaza sa isi lase mai bine de jumatate din averea lor in scopuri filatropice.

Pierre Omidyar – Fondatorul eBay

Omidyar si sotia sa Pam sunt printre cei mai generosi oameni din lumea tech intrucat au donat la randul lor mai bine de 1 miliar de dolari. Acestia au semnat si ei Giving Plege in anul 2010 si isi vor dona o mare parte din avere in scopuri umanitare.

Desigur, copii acestora vor primi la randul lor mica parte din averile stranse de parintii lor dar, nu vor mosteni intreaga afacere, de aici si termenul exagerat de „zgarcit”.