A trecut ceva timp de cand Microsoft a achizitionat compania producatoare de telefoane mobile Nokia. De la momentul achizitiei si pana in prezent cei de la Microsoft au reusit sa alibereze o serie de telefoane Nokia ce au folosit drept sistem de operare, Windows Phone si in mod surpinzator Android-ul.

Lucru ce nu se va mai intampla probabil incepand cu anul viitor. Microsoft are de gand sa isi indrepte flota de telefoane mai mult spre Windows Phone si sa renunte la telefoanele care folosesc Android-ul ca sistem de operare.

Satya Nadella, CEO Microsoft, a anuntat intr-o scrisoare deschisa angajatilor ca vor fi restructurari serioase ce vor fi aplicate in cadrul companiei. Se pare ca Microsoft are de gand sa taie mai bine de 15% din forta sa totala de munca. In scrisoare era mentinat ca departamentele care nu se indreapta in directia dorita de companie vor fi eliminate. In esenta se vor elimina o serie de posturi pentru a se creea alte posturi in pozitii de importanta pentru Microsoft.

Mai exact, compania are de gand sa concedieze un numar de 18000 de persoane din cadrul companiei. 12,500 din acestia vor fi din departamentul Nokia Devices and Services, care va fi redus la jumatate din ce este in momentul de fata. Acestia doresc sa faca din Microsoft o companie care se indreapta in directia potrivita, o companie care va avea o adevarata influenta in acest segment de piata. Momentan cei de la Google si Apple se lupta pentru prima pozitie, Microsoft fiind clasata recent pe pozitia a treia.

Nadella a afirmat in scrisoarea sa ca toate concedierile vor fi realizate intr-un mod profesional si ca vor fi foarte transparenti in deciziile luate. De asemenea acesta a spus ca in acest domeniul, traditia nu este un element foarte important, evolutia fiind elementul care va duce la dezvoltarea companiei.