Producatorii de automobile s-au luptat mereu sa obtina titlul de cea mai buna, cea mai rapida, cea mai scumpa masina din lume. In acest articol vom discuta in special despre cele mai rapide masini din lume la ora actuala. Sunt cateva modele care pot depasi cifra de 400 de km/h, si pe cat parea de incredibil acest numar cu cativa ani in umra, acum industria auto incepe sa tinteasca catre cifra de 500 de km/h.

Koenigsegg Agera 418 km/h

Fiind declarata ca fiind masina anului 2010, Koenigsegg Agera este o masina care are origini suedeze. Acesta este succesorul modelului CCX/CCXR. Masina are un motor de 5.0 litri V8, care are montat un sistem Twin Turbo. Acceleratia de la 0 la 100 de km/h ora are loc in doar 3.1 secunde. Caroseria masinii este realizata dintr-un amestec de fibra de carbon si kevlar si sasiul este realizat din fibra de carbon si un sistem de grinzi din aluminiu pentru a distribui greutatea intr-un mod eficient. Spre deosebire de alte masini, eleronul masinii este facut cu scopul de a reduce  rezistenta inaintarii in aer si nu sa asigure forta de apasare necesara mentinerii masinii pe sosea.

Hennessey Venom GT   427 km/h

Hennessey Performance Engineering a introdus placerea vitezei in anul 2010 in momentul in care au resit sa ia titlu in Cartea Recordurilor pentru cea mai rapida masina in acceleratia de 0 la 300 de kilometri pe ora. Aceasta ajunge la aceasta viteza in doar 13.63 secunde. In anul 2013 aceasta a incercat sa ia si titlul de cea mai rapida masina din lume, reusint sa atinga o viteza maxima de 427 km/h. Cei de la Bugatti au rasuflat usurati cand au vazut ca titlul pentru cea mai rapida masina din lume nu le-a fost furat. Masina se bazeaza pe un sasiu modificat al modelului Lotus Elise. Masina este disponibila si intr-o versiune Spyder care este decapotabila.