Probabil ca v-ati intrebat de multe ori ce trebuie sa faceti in timpul sarcinii. Ceea ce este cel ami important este sa va menajati corpul deoarece acesta trece prin diferite schimbari si trebuie sa fie ajutat. Masajul este o modalitate.

Masajul gravidei se dovedeste a fi esential pentru a lupta impotriva disconfortului fizic si emotional din timpul sarcinii.

Adevarata sursa de relaxare, acesta ofera femeii insarcinate o modalitate de a duce sarcina cu usurinta si in acelasi timp o ajuta si in momentul nasterii.

Beneficiile masajului sunt numeroase: masajele terapeutice, cum ar fi masajul anticelulitic, drenajul limfatic manual, masajul sportiv; si masajul de relaxare continua sa suscite entuziasmul adeptilor medicinei naturiste.

Perioada sarcinii este caracterizata prin schimbari fizice si emotionale ale mamei. Pe langa cresterea in greutate si modificarea nivelului de hormoni, acestea cauzeaza si alte neplaceri, cum ar fi migrenele, tensiune musculara sau probleme de contractie. Pentru a combate aceste probleme a fost creat masajul pentru gravide. Acesta ofera vitalitate si o stare de bine si permite femeilor insarcinate sa se bucure de sarcina lor.

Numit, de asemenea, si masaj prenatal sau masajul viitoarei mame, masajul pentru femeia insarcinata a fost special conceput pentru a satisface nevoile femeilor in timpul sarcinii. Acesta ajuta corpul, oferindu-i mijloacele pentru a face fata schimbarilor fizice, hormonale si emotionale cauzate de sarcina.

Acest masaj ar trebui sa fie realizat numai de catre profesionisti, cum ar fi kinetoterapeuti, maseuri specializati in masajul pentru gravide, dar si de catre moase, obstetricieni sau asistente medicale ce au o pregatire in acest sens.

Ideal pentru ingrijirea din timpul sarcinii, masajul pentru femeile insarcinate are o eficacitate terapeutica dovedita. Relaxeaza viitoarea mama fizic si psihologic si poate fi folosit atat pentru a spori confortul in timpul sarcini dar si pentru a facilita nasterea.