Fratele meu , care este mare specialist IT, este de parere ca ar trebui sa ne facem un magazin virtual. Buna idee, dar totusi la ce sa ne hotaram pentru ca internetul ofera posibilitati nelimitate in acest domeniu?

Cu ceva timp in urma, varul nostru si-a deschis un magazin virtual cu animale exotice, un altul magazin virtual de piese auto, sora mea vinde bijuterii de tot felul, practic cam toate ideile par sa fi fost descoperite de altii cu mult mai devreme.

Din fericire, bunica-mea a sunat sa ma roage sa merg sa-i  cumpar o cada ca aia veche i s-a cam murdarit si nu mai iese la culoare nici cu detergentii cei mai smecheri. Dar, a zis mamaie, ii trebuie una si frumoasa si ieftina si rezistenta. Ca asa e romanul, crede ca poate omori cu o singura piatra toate pasarile care zboara…

Volens, nolens, l-am imbarcat in masina pe fratele meu si l-am luat la cumparat de obiecte sanitare. Mai umblat decat mine, fratele meu mi-a propus niste retaileri mari de produse sanitare, din cei la care se duce toata lumea ca la pomul laudat. Bunica-mea a zis ca vecina ei a luat de nu stiu unde o cabina frumoasa, frumoasa si ieftina ca braga. Asa ceva sa-i luam si ei!

Scotocind prin mai multe magazine, am decis ca frumos si ieftin nu prea exista. Oricat ai cauta si ori pe unde ai merge, cam toata lumea vrea sa castige, daca se poate chiar bani multi. Asa ca retailerii cunoscuti nu au fost o solutie chiar daca ne-am dus la ei cu sacul gol dornici sa-l umplem.

Un comerciant mai de treaba dintr-un astfel de magazin ne-a dat sugestia sa cautam pe net pentru ca acolo unde se vinde absolut orice putem gasi si noi ceea ce vrem. Plus ca scapam si de atata alergatura prin oras, de statul pe la stopuri si de inghesuiala din magazine.

Zis si facut, fratele meu a deschis laptopul si ne-am pus pe cautat. Daca ar fi dupa mine, nu as cumpara nici un ac de pe net dar uite ca multa lume a depasit aceste idei si cumpara la greu de toate. Asa ca si noi am reusit sa gasim printre obiectele de la magazinul de sanitare, o cabina dus de dimensiunile dorite, frumoasa si, asa cum zicea mamaie, si ieftina. Daca ne gandim ca mai vine si acasa asta se cheama un mare noroc.

In consecinta, pana la ideea de a face un magazin virtual de vanzare a obiectelor sanitare fratelui meu nu i-au trebuit decat vreo cateva minute. Repede, repede a pus de-un site care se vrea cu obiecte sanitare si s-a pus pe telefoane sa gaseasca furnizori si producatori.

In ritmul in care merg lucrurile, in cateva zile aparem pe net cu noul shop virtual si asteptam clienti. Asadar, trebuie doar sa vrei si poti! Aveau dreptate marii intelepti ai lumii…