Deseori ajungem sa ne intalnim cu situatii care par a fi destu de dubioase dar care sunt cat se poate de adevarate.

Universitatea Harvard a fos infiintata inaintde a se descoperi calulele

Harvard este cea mai veche institutie de invatamant din Statele unite ale Americii. Aceasta a fost infiintata in anul 1636. Calculele au fost descoperite la arpoximativ 50 de ani mai tarziun de la infiintarea acesteaia, mai exact in anul 1684, cand Gottfried Leibniz a descoperit metodat Nova si Isaac Newton a descoperit Principia in anul 1678.

De asemenea Galileo galilie, faimosul fizician, matematician, inginer, astronom si filozof eurpoean era in viata in primii ani de la infiintarea Harvard. Acesta a murit in anul 1642.

O alta conceptie gresita in lumea moderna este aceea ca imparateasa Cleopatra ar fi trait in perioada in care au fost contruite piramidele. Piramidele din Giza au fost contruite intre anii 2550 -2490 I.H. in timp ce Cleopatra, ultimul faraon al Egiptului Antic, a fost nascuta in anul 69 I.H si a murit in anul 30 I.H.

Daca ar fi sa facem o comparatie, am ajunge sa vedem ca primul Pizza Hut a fost deschis in 1958 in Kansas, USA, astfel Clepatra este mai apropiata cu 500 de ani de Pizza Hut decat de constructia piramidelor.

Un alt lucru interesant este ca Bangladesh-ul este o tara care are mai multi locuitori decat Rusia. Rusia este cea mai mare tara la nivel Global. Aceasta detinand titlul de cea mai intinsa tara din lume. Daca ar fi sa luam suprafata Rusiei si am infasura planeta Pluto cu aceasta am ajunge sa cream un invelis cu 9 straturi. Asadar faptul ca Bangladesh, o tara putin mai mare decat statul New York. Populatia Rusiei este de 143.5 milioane de locuitori, pe cand Bangladesh-ul are o populatie de 156.6 milioane de locuitori. Desi nu este cea mai mica tara din lume Bangladesh-ul este una din cele mai aglomerate.