Intretinerea casei poate fi un aspect destul de dificil de luat in considerare pentru ca implica unele activitati care nu mai tin de domeniul nostru si anume instalatia sanitara sau instalatia electrica. Din acest motiv se impune ca circuitul electric sa se efectueze de un personal specializat, incat sa nu suportam in mod direct consecintele unui scurt circuit.

 In cazul in care intr-adevar acesta se intampla, un generator este un element util pentru mai multe scopuri. Aceste scopuri includ furnizarea de energie de urgenta pentru casa, reglarea echipamentelor de sustinere a vietii, putere si energie in zone indepartate si reducerea costurilor de elergie electrica. Generatorul este util pentru a intretine mentenanta zilnica a dispozitivelor uzuale si pentru a functiona orice ne este necesar pentru desfasurarea activitatilor zilnice.

Intretinerea unui generator electric

Service-ul unui generator trebuie sa fie efectuata de doua ori pe an. Chiar daca nu utilizati generatorul, acesta trebuie sa fie revizuit si reparat. Selectati perioada in care nu utilizati caldura sau programati-l pentru o perioada de oprire automata. Un serviciu de mediere dureaza aproximativ o ora pentru a finaliza defectiunile, pentru a curata generatorul si pentru a-i restabili functiile. Chemarea unui specialist poate fi o buna idee, mai ales atunci cand generatorul este inca in garantie. Pentru mai multe informatii despre generatoare de curent este bine sa cititi in manualul de instructiuni, sa apelati la un distribuitor autorizat sau sa consultati un instalator specializat.

In cazul in care generatorul nu mai este in perioada de garantie este bine sa solicitati ajutorul unui personal specializat, care se ocupa de curatarea si intretinerea generatoarelor de curent si puteti obtine multe informatii telefonic. Este important sa fiti langa generator pentru a oferi informatii instalatorului sau electricianului despre echipamentul in cauza. Cautati elemente erodate, corodate, fire moi sau butoane blocate. Verificati orice conexiune slaba sau cabluri uzate. Asigurati-va ca zona din jurul generatorului este curata, iar in cazul in care generatorul a aspirat murdarie sau frunze, asigurati-va ca puteti curata zona. Molozul, cimentul sau pietrele de mici dimensiuni sunt metoda numarul unu pentru a distruge un generator perfect functionabil.

O persoana autorizata va poate indruma cum sa schimbati uleiul lubrifiant si filtrele de ulei in urma instructiunilor producatorului. Acest lucru trebuie nu sa fie facut o data la 6 luni, ca in cazul altor dispozitive electrice, ci este o sarcina anuala. Este important sa notati undeva aceasta revizie si sa va amintiti ca nivelul de ulei este necesar daca este utilizat generatorul in mod corespunzator.