In ziua de astazi ne-am obisnuit sa tot vedem fel si fel de copii cu fel si fel de educatii libertine si comportamente libertine. Ne ingrijoram cand observam ca copii de-o schioapa fumeaza sau vorbesc extrem de obscen si neindicat pentru varsta lor. Este foarte greu sa educam un copil in ziua de astazi mai ales avand in vedere anturajele in care se invart.

Stim ca daca anturajul este unul nepotrivit ne straduim degeaba sa ii oferim o aducatie copilului. Mai mult de 80% din educatia copilului contribuie scoala si mediul in care copilul se distreaza.

In momentul in care copilul se intoarce de la scoala trebuie sa ii punem o serie de intrebari despre ziua respectiva. Asadar, iata ce trebuie sa il intrebi pe copilul tau inca din primii ani de viata pentru ca pe parcursul timpului copilul sa vina singur acasa si sa iti povesteasca despre ce i s-a intamplat.

Care a fost cel mai frumos moment al zilei?

Aceasta trebuie sa fie intrebarea cu care incepi interogatoriul. Este important sa ii amintesti despre cel mai frumos moment al zilei. In plus, in momentul in care va veni spre casa va sti ca aceasta este principala intrebare si va sti ce trebuie sa iti raspunda repede. Astfel, vei ajunge sa cunosti momentele care il fac fericit pe copilul tau.

Care a fost cel mai urat moment al zilei?

Aceasta intrebare trebuie sa vina dupa prima intotdeuna. Astfel nu ii vei strica vopilului buna dispozitie inca de la inceputul conversatiei. De asemenea, este important sa stii care sunt momentele care presupun dificultate pentru copilul tau si il pun intr-o postura proasta. Ai grija sa il intrebi pe tonul corespunzator si sa incerci sa nu fii cicalitoare. Daca vei fi cicalitoare vei risca sa nu mai afli nimic de la copilul tau.