De cate ori nu s-a intamplat sa incercati sa adomiti si sa nu puteti sa faceti acest lucru pentru ca va simtiti prea obosit sau aveti in minte o multime de lucruri si nu stiti la ce sa va ganditi prima oara.

Ei bine, doresc sa va dau cateva sfaturi care va vor ajuta sa aveti un somn cat mai linistitor si s ava treziti a doua zi cat mai odihnita si mai p[regatita pentru o noua zi grea. Iata ce trebuie sa stii:

Daca te numeri printre persoanele care nu reusesc sa se odihneasca asa cum trebuie pentru ca de fiecare data le este somnul intrerupt de anumite lucruri, trebuie sa afli ca nu cantitatea ci calitatea somnului este mai important. Mai exact, daca dormiti 10 ore intr-o noapte si va treziti de foarte multe ori din diferite motive care iti cauzeaza anumite disconforturi, este mult mai bine sa dormiti 4 ore de calitate, fara sa va treziti si cand porniti spre o noua zi aceasta sa fie cat mai plina de energie pentru ca ati dormit foarte bine.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este faptul ca nu este deloc indicat sa bei cafea inainte sa dormi. Stit ca cofeina este cea care nu ne lasa sa dormim si ne intrerupe somnul. Ei bine, in nici un caz sa nu faceti acest lucru seara. Tineti cont de faptul ca efectul cafelei dureaza mai mult decat credeti in organism, asadar, nu consumati seara.

De asemenea, tineti cont de faptul ca asa cum cafeaua poate fi un prieten foarte bun, ea poate fi si un dusman aprig.

Mai mult, pentru a avea un somn lonistitor puteti sa va achizitionati un generator de zgomote albe. Stiti acele zgomote foarte mici care se mai adu in timpul noptii si care ne fac bine? Ma refer la ticaitul unui ceas de perete sau a unui ventilator. Astfel, vei avea un somn mult mai linistitor.