Este deja frig si putem sa ne asteptam oricand la aparitia anumitor simptome de gripa si raceala. In aceasta perioada in care se produc fluctuatii atat de mari de temperatura nu putem decta sa ne asteptam sa racim destul de repede.

Putem totusi sa prevenim aceste situatii mai ales folosindu-ne de tot felul de remedii natuale sau de lucruri fara de car eorganismul nostur nu ar functiona asa cum ar trebui. Iata ce trebuie s afacem cand suntem raciti:

Odihna

Inainte de toate lucrurile, de medicamente,  sau de alimentele care trebuie s afie consuamte in aceasta perioada este nevoie de ne odihnim. Odihna este cea care reface in totalitatea functionarea organismului. Daca nu te simti in stare pentru a face miscare si simti nevoia sa te odihnesti, atunci odihneste-te. Nu te forta pentru a face anumite activitati cand esti bolnava. Odihna face parte dintre metodele prin care organismul tau face fata luptei impotriva infectiilor. Nu reduce nici numarul orelor de somn. Potrivit dr. Schaffner, somnul ajuta sistemul imunitar sa functioneze corespunzator si din acest motiv este important sa ai parte de aproximativ 8 ore de somn in fiecare noapte.

Lichide

Este foarte important sa consumati cat mai multe lichide daca doriti sa scapati de raceala. Simptomele racelii si gripei pot duce la deshidratare, asa ca incearca sa consumi cat mai multe lichide. Apa, sucuri de fructe sau legume, supe, ceaiuri, toate acestea te pot ajuta sa lupti cu raceala. Recomandat este sa eviti pe cat posibil bauturile care contin cafeina, pentru ca acestea au efect diuretic. Ceaiurile din plante indulcite cu putina miere te pot ajuta sa scapi de durerea din gat.

Este foarte important sa ai grija de tine si de sanatatea ta daca iti doresti ca organismul sa functioneze corespunzator. Lichidele si odihna sunt principalii factori de care trebuie sa tinem cont in cazul in care ne dorim sa scapam de gripa si raceala.