Este cunoscut faptul ca adolescentul tipic este nemultumit, dezorientat, furios, frustrat, mereu in conflict cu sine si cu lumea din jurul sau. Din acest punct de vedere, mass-media este  privita de acestia ca o modalitate de reducere a agresivitatii. Astfel,  una dintre cele mai vechi metode este catharsisul: energia agresiva acumulata ca urmare a impulsurilor instinctuale si a frustrarii resimte nevoia descarcarii. Potrivit acestei teorii (sustinută inca din Antichitate de Aristotel) vizionarea de materiale cu multe scene violente, cum ar fi piese de teatru, filme, spectacole sportive, etc. duce la descărcarea tensiunilor emotionale (destul de frecvente in perioada adolescentei) si reducerea pornirilor catre un comportament agresiv. Tinerii petrec foarte mult timp in fata televizorului, acesta fiind un nou mod de socializare, in sensul ca, de aici ei preiau modelele comportamentale reprezentate de vedete reale sau de personaje de fictiune. De cele mai multe ori acest lucru se intampla fara ca adolescentii sa priveasca cu un ochi critic ceea ce asimileaza.

Prin urmare, consider ca tinerii contemporani sunt foarte usor de influentat de vreme ce  cad prada noilor tehnologii astfel incat renunţa la vechile si utilele obiecte de informare care stimuleaza imaginatia, respectiv inteligenta, precum cartile. In modul acesta, tehnica de a dezvolta gandirea este din ce in ce mai putin cunoscuta prin intermediul citirii (cartilor de orice fel), dar devin dependenti de televiziune, internet (site-uri de socializare, filme, jocuri sau motor de cautare a informatiilor) si orice alte mijloace mass-media care pun în pericol comportamentul acestora. Spre exemplu, persoanele publice care apar la televizor, radio sau reviste nu sunt intotdeauna cele mai bune modele de urmat, ele influentand mai mult sau mai putin tinerii prin comportamentul oferit.

Asadar, din cauza expunerii permanente la mesajele mass-media, oamenii ajung sa depinda de acestea si sa asimileze un anumit mod de a percepe lumea inconjuratoare.

De aceea, opinia mea este  ca noul prieten-nefiinta reprezinta un pericol public care accentueaza caracterul tinerilor.