Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama care sunt lucrurile care ne fac cu adevarat bine. Cei mai multi dintre oameni, mai bine de 70% isi incep dimineata cu un ritual, indiferent care o fi tipul lui. Se intampla uneori ca oamenii sa isi inceapa dimineata prin sport, altii prin munca, altii printr-un ritual de infrumusetare si altii printr-o simpla cafeluta.

Probabil ca  nu te-ai gandit vreodata ca simpla cafea de dimineata poate fi un adevarat de sanatate si doar o sursa de energie si placere. De regula, cand ne trezim dimineata, consumam o cafea pentru ca aceasta este responsabila de cresterea energiei si ne stabilizeaza starea astfel incat sa ne simtim cat mai bine si sa facem fata provocarilor intregii zile.

Cu siguranta nu te-ai gandit sa te lasi de acest viciu, si anume cafeaua care iti creste tensiunea arteriala, iti ingalbeneste dintii si mai si favorizeza aparitia celulitei. Totusi, cafeaua poate avea numeroase beneficii de care puteti profita odata cu consumul ei. Iata cum te ajuta cafeaua:

Previne diabetul 2

Se intampla de foarte multe ori sa nu realizam ca un consum moderat de cafea, adica o cana, maximumdoua cani pe zi este absolut inofensiv in orice etapa a ciclului reproductiv, inclusiv in sarcina si alaptare. Probabil ca daca ai fost insarcinata te-ai gandit sa renunti la cafea insa acest lucru este chiar indicat. Poti sa consumi cafea in timpul sarcinii deoarece iti va face bine cu siguranta.

Sigur ca nu aceasta este cea mai tare si surprinzatoare descoperire din toate. De asemenea, s-a descoperit in urma unor studii si a unor experimente ca oamenii care consuma cafea sunt mult mai putini predispusi la riscul de a face diabet zaharat de gradul 2.