46Domeniul videochatului a luat foarte mare amploare la noi in Romania. Dovada sta numarul mare de studiouri aparute in perioada recenta, cand tot mai multa lume a inceput sa realizeze ca afacerea este una foarte banoasa. Nu toti reusesc insa sa reziste pe aceasta piata in care concurenta impune tot timpul standarde tot mai ridicate.

Un exemplu de succes in acest domeniu il reprezinta Heylux Iasi, studio de renume, studio premium deschis in capitala culturala a Moldovei. Desi exista si in acest oras multi concurenti, Heylux se pare ca reuseste sa se mentina cu brio deasupra tuturor. Care este secretul? Un scurt interviu cu managerul Heylux Iasi poate ca va lamuri acest aspect.

De ce videochat, de ce aceasta nisa? – “Pentru ca este un domeniu foarte profitabil, atat pentru angajat cat si pentru angajator, daca e sa vorbim in termeni economici. Experienta pe care o avem in spate ne-a ajutat sa aflam toate secretele succesului in acest domeniu, sa punem in aplicare tot ceea ce am invatat si in principal sa punem accent pe cea mai importanta resursa: modelele.”49

Modele? De ce modele? – “Titulatura normala conform contractului de munca ar fi ceva de genul operator calculator, pentru ca se lucreaza exact ca la oricare alt job, cu un contract, 100% legal. De ce modele? Pentru ca exact asta sunt! Vin la noi timide, sceptice, le punem in valoare frumusetea, le ajutam sa isi creasca increderea in sine si ajung exact ca modelele ce defileaza pe podiumuri.”

Ce deosebeste Heylux Iasi de alte studiouri de videochat? – “Noi punem accentul pe modele. Am inteles ca ele reprezinta resursa cea mai importanta pentru ca afacerea sa prospere si in acest fel am investit si investim in continuare in orice le usureaza munca si le face sa revina cu placere. Le oferim machiaj si hair-styling profesionist, cursuri de instruire si limbi straine pentru a se descurca mai bine, camere in care lucreaza mobilate modern si luxos.”

29De ce ar alege Heylux Iasi fetele si nu alte studiouri? – “Asiguram cele mai bune conditii, dupa cum am spus si mai devreme. In plus, le oferim posibilitatea de a incasa zilnic plata pentru tura de munca, iar programul de lucru nu este unul restrictiv, ci foarte flexibil. Modelele pot sa aleaga turele in care sa lucreze, zilele in care vin la studio sau pot lucra chiar si de acasa. Transportul este asigurat, la fel si cazarea in caz de nevoie. Oferim toate conditiile pentru ca modelele sa revina cu drag, in plus niciodata nu s-a pus problema platii salariilor sau a bonusurilor.”

Discutia odata incheiata, m-am convins personal de cele spuse. Era sfarsit de program pentru tura de dimineata, am vazut cum fetele asteptau sa isi ia banii, iar pana sa intre urmatoarea tura am intrat in cateva camere, totul se confirma. Inclusiv fetele care incepeau tura erau luate in primire de fetele de la machiaj si coafura. Intr-adevar Heylux Iasi este un studio premium, un studio care a reinventat videochatul si l-a adus la un cu totul alt nivel.