Toate ne luptam la un moment dat cu kilogramele in plus. Problemele devin mai mari in momentul in care nu putem sa le facem fata si nu mai reusim sa scapam de ele. Sigur, de la o anumita varsta organismul nu mai functioneaza la fel cum functiona in urma cu cativa ani cand reuseam sa dam kilogramele in plus foarte usor jos.  Numarul de calorii se acumuleaza in functie de rata metabolismului. Persoanele care au o masa musculara mare, pot scapa foarte usor de calorii, in timp de persoanele cae nu au scapa mai greu. Mai mult, barbatii consuma mai multe calorii deoarece ei au o masa musculara mai mare decat femeile. Bineinteles, ca si tesuturile musculare scad din punct de vedere calitativ si cantitativ si din acest motiv se sporeste tesutul adipos si impiedica sporirea arderii caloriilor.

Cele mai mari greseli le facem la masa cand nu consumam cele 6 mese pe zi asa cum ne recomanda nutritionistii. Ideal este ca mesele sa fie cat mai scauze in calorii.  Iata cateva idei care te vor ajuta sa mananci sanatos, rapid si care au un numar scazut de calorii:

  • Putem amesteca o jumatate de cana de branza de vaci proasata cu o banana pe care o feliem si o jumatate de cana de struguri sau alte fructe. Aceasta gustare este foarte usor de facut si contine pana in 150 de calorii.
  • Mai putem felia un ma peste care sa adaugam unt natural de arahide. De asemenea, aceasta masa este destul de consistenta si are foarte putine calorii.
  • Putem consuma o gustare de genul unui grepfruit combinat cu nectar de agave. Contin foarte putine calorii.
  • 1/2 cana de popcorn amestecat cu o lingura de unt si sare de mare.
  • Mai putem prepara cateva migdale combinate cu 2 linguri de stafide sau un merisor uscat.