Parintii trebuie sa-si sustina copiii in viata cat mai mult posibil. Mai ales in cazul unei fete, este si mai greu, din mai multe motive. Cel mai bun exemplu este bariera sexismului. Fiind obisnuiti cu rolurile traditionale ale femeii si ale barbatului, putem sa ne lasam coplesiti de acestea fara sa ne dam seama. Diferenta dintre locul de munca al unei femei si al unui barbat nu ar trebui sa existe. Daca o femeie vrea sa fie jocheu, politist ori mecanic, nu ar trebui oprita, doar pentru ca e „treaba de barbati”. Fiecare dintre noi are chemarea sa, astfel incat oprirea avantului natural pentru ca „nu se cade pentru o fata” este o prostie.

Se poate observa chiar ca fetele sunt mai pragmatice decat baietii inca de mici. In timp ce baietii viseaza sa fie astronauti si supereroi, fetele isi dorec sa devina doctori, profesori sau mame, reusind sa-si stabileasca un vis in viata de dinainte, chiar daca vor ajunge sa-si schimbe parerea intre timp sau nu. Spunandu-i ca e prea repede sa viseze la nunta si la meserie inseamna sa-i tai din avant. Este normal sa visezi cu ochii deschisi atunci cand esti mic.

Incurajeaz-o atunci cand iti povesteste despre ce vrea sa faca in viata. Daca meseria ei de viitor este una pentru care ar avea nevoie de o facultate scumpa, poti sa deschizi un cont in care sa depui ocazional bani pentru viitorul ei. De asemenea, cand ajunge la liceu, explica-i situatia financiara si ca daca vrea sa-si urmeze visul, trebuie sa lucreze pentru asta. Evident, nimeni nu va angaja un copil pentru un job serios, insa sunt foarte multe posibilitati de job-uri part time care sa-i permita sa contribuie la viitorul ei – impartirea de pliante, de exemplu, din care se castiga OK, de fiecare data cand faci o promotie. De asemenea, fetele pe care le vedeti prin mall impartind mostre, lucreaza si ele part time. In timp, nici nu-ti dai seama cand se strang banii. Nu o subjuga, ajut-o sa viseze intr-un mod realist.