Ne-am obisnuit sa tot auzim cum ca femeile sunt cele care trebuie sa ramana tot timpul la cratita si sa aiba grija de copii si de gospodarie asa cum am fost obisnuiti si pana acum. In urma cu multa vreme oamenii preferau sa desconsidere femeile si astfel ele nu aveau aceleasi drepturi ca si barbatii. Ele trebuiau sa ramana tot timpul acasa, sa aiba grija de copii si sa se ocupe de toate lucrurile casnice in timp ce barbatii erau cei care aducea banii in casa sau asa cum multi ii numeau erau „stalpii casei”.

In ziua de astazi stim si noi ca lucrurile nu mai sunt deloc asa si ca fiecare dintre femei au aceleasi drepturi ca si barbatii. Femeile isi consytruiesc cariere si chiar daca pana acum nu le era permis acest lucru, de acum o pot face si ele.

Stim ca femeile erau extrem de desconsiderate si nu puteau sa aiba vreo functie ca sa nu mai vorbim de a conduce o institutie sau o tara. Ei bine, in ziua de astazi ele au exact aceleasi drepturi ca si barbatii si pot sa faca orice lucru pentru ca si ele sunt la fel de capabile si poate ca sunt chiar mai capabile decat barbatii uneori.

Spun ca femeile sunt capabile  nu pentru ca barbatii nu ar fi in stare sa faca anumite lucruri ci pentru ca o femeie are anunmite calitati pe care un barbat nu le are. Asadar, femeile sunt egale barbatilor.

De asemenea, am fost obisnuiti ca pana acum femeile sa fie cele care nu au mereu initiativa si sa nu aiba niciodata nimic de spus mai ales in fata barbatului. Lucrurile nu mai sunt delo asa si chiar nu mai exista acele morale de viata care desconsiderau femeile si le faceau slabe in fata barbatilor.