Cu totii suntem in cautarea acelei persoane care va fi dispusa sa stea langa noi pentru tot restul vietii. In vremurile acestea, este tot mai greu sa gasim omul potrivit. Cu totii am deventi mai pretentiosi si uitam de faptul ca nimeni nu e perfect; nici macar noi. Fie ca ne cautam jumatatea intr-o biblioteca, intr-un pub, sau pe internet, aceasta va aparea doar in momentul potrivit. Indiferent de dorinta noastra, iubirea apare aunci cand ne asteptam mai putin.

Peste tot auzim de sufletele pereche. Oare chiar exista? Ele exista doar in masura in care credem in ele. Daca ne gandim ca este doar o mare minciuna, nici un om nu va fi potrivit pentru noi. Daca insa avem incredere ca vom gasi pe cineva care sa ne completeze, se va intampla.

„Suflet pereche” este dupa parerea mea cam mult spus. Nu cred ca Dumnezeu a dat viata unui om doar pentru a te face pe tine fericit. Acest lucru ar fi destul de egoist. Conceptia mea este urmatoarea:
Trebuie sa ne cunoastem foarte bine, sa fim constienti de calitatile si defectele noastre. Astfel vom ajunge sa ii intelegem mai bine pe cei din jurul nostru. Asa cum noi gresim, asa ne gresesc si altii noua. Este un lucru pur pamantesc. Pentru a putea gasi acea persoana langa care vei trai pentru tot restul vietii, trebuie sa te asiguri ca stii ce vrei. In momentul in care partenerul are aceleasi viziuni despre viata la fel ca si tine, totul va decurge frumos.

Atunci cand vei gasi acea persoana care e dispusa sa te inteleaga si sa fie langa tine la bine si la rau, vei putea considera ca este cea potrivita. Expresia de „suflet pereche” este destinata persoanelor romantice, carora le place sa traiasca in lumea basmelor. Eu insa prefer termenul de „persoana potrivita”.