Termostatele contemporane wireless sunt capabile de a interactiona cu senzorii de la distanta, in loc de senzorii mecanici. In esenta, aceste dispozitive fara fir sunt controlere care reactioneaza la schimbarile de temperatura prin activarea sau dezactivarea caldurii, a ventilatiei sau a echipamentului de aer conditionat. Acest lucru permite ca termostatele fara fir sa raspunda mult mai eficient la variatiile de temperatura externe si interne. Bazandu-se pe tehnologia de transmisie cu microunde, dispozitivele de tip termostat fara fir sunt capabile sa acceseze senzori si echipamente de la o distanta semnificativa. De asemenea, acestea sunt capabile de functii automate crescute atunci cand sunt legate de sistemele complexe de control.

Tehnologia wireless

Termenul wireless- fara fir- se refera la un transmitator cu microunde, care trimite si primeste semnalele dintre componentele electronice. Aceasta tehnologie poate fi utilizata pentru a face legatura dintre computere, aparate de uz casnic sau echipamente care sunt dotate cu un protocol comun de date. In astfel de conditii, unitatile de termostat fara fir nu numai ca ajusteaza echipamentul in functie de temperatura necesara, dar poate ajuta in monitorizarea consumului de energie, analiza, astfel crescand si eficienta termostatului.

Foarte multe termostate fara fir includ si interfete touchscreen, iar acest lucru inseamna ca vor exista mai multe informatii, in afara de temperatura. Datele aditionale pot include umiditatea si statutul de vreme, dar si alte caracteristici economice, cum ar fi consumul de energie, controlul de iluminat si unele caracteristici automate.

In general, un termostat fara fir pentru centrale termice, dispune de un ecran digital, si poate suporta simboluri alfanumerice mari, care pot fi usor de citit de la o distanta semnificativa. De asemenea, termostatele fara fir pot fi aplicate pe perete, iar unele dintre acestea vin insotite de un suport special pentru a fi montate oriunde isi doreste utilizatorul. Beneficiind de o multime de inovatii, foarte multe termostate pot fi programate pentru particularizari complexe de mediu, iar acestea pot include programarea automata, monitorizarea de la distanta, activare si ajustare a temperaturii din orice loc se doreste.

In unele cazuri, unitatile termostat fara fir pentru centralele termice pot fi asezate in orice camera, astfel incat sa se optimizeze nivelul de confort al ocupantilor. De asemenea, termostatele wireless pot fi legate, prin transmisie cu microunde, la un computer. Sistemele de retea online permit ajustarea termostatului de la distanta, prin Internet, dar si automatizarea personalizata de oriunde din lume- cu ajutorul mediului virtual. Inarmati cu aceasta tehnologie, consumatorii se pot bucura de o utilizare mai eficienta a resurselor energetice, dar si de o casa mai prietenoasa din punct de vedere ecologic.

Alegerea termostatului fara fir

Pentru a alege cel mai bun termostat fara fir pentru centrale termice, ocupantul trebuie sa ia in considerare locurile in care se doreste controlul asupra temperaturilor, tipul de programare pentru care se opteaza si ce caracteristici speciale trebuie sa indeplineasca aparatul wireless. Termostatele wireless pot fi utilizate pentru controlul si monitorizarea temperaturilor din diferite camere ale locuintei. De asemenea, optiunile de programare pentru astfel de termostate fara fir permit obtinerea unor efecte diferite, asa ca trebuie sa se ia in vedere si optiunile de programare cele mai optime, care sa se plieze pe necesitatile ocupantilor. Termostatele fara fir pot fi disponibile cu mai multe caracteristici aditionale.

Pentru un plus de confort, se poate alege un termostat fara fir pentru centrale termice de la shop-einstal.ro. La shop-einstal.ro, utilizatorii pot alege dintr-o gama variata de termostate fara fir, care au abilitatea de a controla temperatura din doua sau mai multe camere separate si de pe urma carora se beneficiaza de o economie semnificativa a energiei. Termostatele shop-einstal.ro functioneaza pe baterii si nu au nevoie de conectare la priza sau la centrala termica.