„Trebuie sa corectez o multime de statistici si rapoarte din vanzari, trebuie sa ma ocup de finante si de departamentul de marketing. Trebuie sa mai analizez fiecare evolutie a departamentului si nu mai sunt in stare” –  par sa fie unele din problemele majore ale unui manager de companie.

In incercarea de a parea mai eficient, un manager poate lua fiecare responsabilitate pentru sine si implicit se incarca cu prea multe activitati intr-o singura zi de munca. El incearca sa faca fel si fel de activitati in scopul de a minimiza erorile. Dar, multe dintre aceste sarcini simple pot fi delegate, economisind timp pretios pentru un manager.

In multe locuri de munca este nevoie de un manager pentru a face o treaba buna, incat nu se mai poate ca o arie de activitate sa fie realizata de un singur om. Unii membri ai echipei pot lua parte la procesul companiei, si pot efectua sarcini si actiuni la care au dezvolta experienta.

Neincrederea in restul echipei face ca aceasta sa nu aiba suficienta incredere in ea si sa se considere lipsita de importanta. Solutia cea mai evidenta, este de a delega sarcinile. Dar o delegare nu inseamna a cere cuiva ceva si mai apoi sa uiti de acel lucru. Un manager trebuie sa dea instructiuni clare, cristaline si trebuie sa respecte termenul inainte de a trimite sau de a aproba o actiune, un raport sau o documentare.

De altfel, cunoasterea scopurilor si a obiectivelor inseamna a privi compania in importanta sa. O companie are angajati priceputi, cu experienta, care pot realiza activitati in scurt timp, pot fi performanti si de altfel seriosi. Interactiunea cu ei le ofera un bonus in plus in motivatia personala. Oricine din companie iti poate fi un ajutor de nadejde si in proiectele viitoare ale companiei.

In companie sunt oameni cu experienta, oameni specialisti in aria de activitate, oameni care ar realiza o sarcina cu succes, si oameni care ar fi multumiti sa primeasca un feedback de la tine imediat ce s-a finalizat sarcina. In consecinta, succesul companiei pe care il conduci este sa delegi sarcinile.