Este sezonul pepenelui, un sezon mult asteptat de catre toata lumea. Toata lumea iubeste pepenele deoarece este delicios, racoros si extrem de bun la gust. In zilele toride de vara, cand suntem deshidratati un pepene de la frigider merge de minune. Ni s-a intamplat probabil sa cumparam pepeni si in momentul in care ajungem acasa sa ne dam seama ca am cumparat un pepene rau pentru ca nu este copt, are coaja prea groasa sau este deja trecut. Sigur, nu este prea placut sa patesti o astfel de experienta si data viitoare iti spui ca o sa il incerci inainte de a-l cumpara. In cazul in care nu nu doriti sa il taiati pentru ca poate sa curga in geanta, sacosa, etc. puteti sa il cumparati foarte buna fara sa il mai probati. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta stii cum trebuie sa fie un pepene petru a fi foarte bun:

In primul rand bateti in coaja pepenelui. este foarte important ca acesta sa sune a plin si nicidecum a gol. Un pepene copt suna a plin si lasa senzatia de elasticitate in momentul in care bateti in el. Asadar, verificati ca degetele sa va fie usor respinse atunci cand verificati pepenele.

Codita este un alt indiciu care trebuie sa va spuna multe despre pepene. Este normal ca un pepene de cateva zile are o codita prea uscata spre deosebire de un pepene proaspat.

Punctul de la capatul pepenelui este important. Daca el este alb sau galben maroniu inseamna ca este copt insa daca punctul respectiv este alb sau nu exista inseamna ca a fost cules inainte sa trebuiasca sa fie.

Nu alegeti pepenii turtiti sau deformati si cautati pepeni cu forma cat mai simetrica. De asemenea greutatea este un criteriu dupa care puteti verifica pepenele. Luati doi pepeni de aceeasi dimensiune in mana si vedeti care este mai greu. Pepenele mai greu este cel mai copt.