De regula ar trebui sa ne punem tot felul de intrebari inca de cand suntem tineri pentru ca aceste mici defecte sa nu devina probleme mari, mai ales din punct de vedere al sanatatii. Sanatatea este foarte importanta pentru fiecare dintre noi si din acest motiv ea trebuie sa fie privilegiata si cel mai important aspect pentru fiecae dintre noi.

Varicele nu sunt doar groaznic de inestetice pentru ca sunt si destul de dureroase si incomode. Daca va doriti sa scapati de aceste probleme trebuie sa evitati anumite lucruri inca de inainte ca ele sa apara. Asadar, iata cum puteti preveni aparitia varicelor:

  • In primul rand, trebuie sa evitati sa stati in picioare. Exista foarte multi oameni care din cauza job-ului pe care il au sunt nevoiti sa stea fparte multa vreme in piccioare. Acest lucru genereaza o presiune foarte mare asupra picioarelor ceea ce slabeste peretii vaselor de sange, aparand in cele din urma varicele. Exista foarte multe persoane care din cauza ca stau sau ca au stat in ivata lor foarte multa vreme in picioare, au varice si sufera destul de mult  dupa o anumita vreme. In cazul in care job-ul tau presupune statul in picioare toata ziua ar trebui sa faci ceva, sa te misti, sa te plimbi si sa nu stai doar intr-o loc pentru a-ti pune in functiune vasele si circulatia sangvina.
  • De asemenea, un alt aspect care influenteaza destul de mult aparitia varicelor este supraponderalitatea. Daca sunteti o persoana cu o astfel de caracteristica ar trebui sa aveti grija si sa renuntati la sedentarism. Daca va doriti sa nu aveti probleme cu varicele trebuie in primul rand sa scapati de acele kilograme in plus. Incearca sa faci tot felul de activitati de sport care s aiti puna in functiune musculatura si circulatia sangvina. Mai mult, incerca s aeviti pe cat de mult alimentele bogate in colesterol si in grasimi.