Dupa fiecare coafare, tuns sau aranjare a parului la coafor, parul are o alta textura, si arata mult mai bine. Ne-am dori sa avem parul fin si sa aiba un aspect placut dupa fiecare baie. Trebuie doar sa stii cateva reguli de folosire a foehnului si sa aplici o procedura corespunzatoare de uscare care te va ajuta sa obtii stralucire si volumul la care ai visat.

Vei avea nevoie de: un foehn cu trepte reglabile de temperatura si de viteza, care sa aiba functie de aer rece si de o perie rotunda.

  1. Nu trebuie sa folosesti niciodata foehnul la cele mai inalte temperaturi. Caldura la care iti supui parul, trebuie sa fie una cat mai suportabila.
  2. Trebuie sa pastrezi distanta intre foehn si par de cel putin 15 cm.
  3. In cazul in care ai parul fin, firul de par fragil, foloseste uscatorul de par la o putere inferioara pentru a nu rista sa iti incurci parul si sa nu il mai poti coafa.
  4. Trebuie sa ai rabdare si sa iti usuci fiecare suvita in parte, de la radacina pana la varfuri cu ajutorul periei si a foehnului.
  5. Nu tine niciodata uscatorul de par prea mult pe o anumita portiune. Misca foehnul pentru a evita incalzirea firului de par si ulterior degradarea lui. Trebuie sa iti imparti parul in cateva sectiuni mari, sa le prinzi cu cleme si sa incepi procesul de uscare din zona gatului, urcand pana in crestetul capului.
  6. Foloseste de fiecare data cand utilizezi aparate cu caldura asupra parului tau, foloseste spary-uri pentru protectie termica. Vei preveni degradarea si ruperea firelor de par.
  7. Nu iti usca niciodata parul chiar dupa ce ai iesit din baie. Asteapta o perioada pana cand parul tau devine jilav.
  8. Foloseste difuzorul. Este mai indicat deoarece este prevazut cu emitere uniforma a aerului cald, iti usuca parul mai repede, nu il vei expune atat de mult la caldura si te va ajuta sa ai un look natural si frumos.