Exista foarte multe persoane care raman traumatizate din cauza ca au vazut anumite lucruri in copilarie si care nu se pot restabiliza pentru a reusi sa aiba incredere in cei din jur. Mai mult, partea cea mai dificila in acest lucru este faptul ca acesti oameni nu mai pot stabili legaturi emotionale cu cei din jurul lor. Este foarte important sa stii sa te adaptezi unui caracter.

Exista foarte multi oameni care nu pot stabili legaturi emotionale sau re;ationa cu persoanele din jurul lor. Acest lucru este generat de faptul ca au avut oarecare experiente neplacute in trecut pe care nu reusesc sa le depaseasca. Un lucru este cert: cu cat rana din experienta neplacuta sau din copilarie este mai adanca, cu atat ne va fi mai greu sa depasim problemele legate de relationarea cu cei din jur.

Pentru a reusi sa depasesti aceste „handicapuri” , pentru ca este un handicap, trebuie sa incerci sa iti invingi temerile si sa incerci sa incepi o noua viata. In cazul in care ai fost dezamagit/a de uneloe situatii in viata nu trebuie sa te demoralizezi ci trebuie sa faci primii pasi catre tine care te vor ajuta sa obtii increderea de care ai nevoie.

Un alt lucru important este faptul ca oamenii au tenditna de a generaliza. Daca ai fost dezamagit/a nu inseamna ca toti oamenii din jurul tau. De exemplu, daca ai fost dezamagit de unul dintre prietenii tai nu inseamna ca nu trebuie sa mai ai prieteni. Mai mult, de un prieten drag, are nevoie toata lumea. Avem cu totii nevoie de o persoana careia sa ne confesam, in care sa avem incredere si care sa ne ajute sa depasim momentele grele din viata noastra. Prietenii ni-i alegem singuri. De aceea este important anturajul si oamenii in care avem incredere. O prietenie solida se creaza in timp.