Este perioada in care studentii sunt foarte stresati si se agita foarte mult. Este vorba despre sesiunea care pare sa se apropie din ce in ce mai tare. Cei mai multi dintre studenti beau cafele noaptea si incearca sa nu doarma deloc creand ca astfel vor avea randamente. De fapt, aceasta tehnica nu va da niciodata roade. Daca veti bea cafea si nu veti dormi creierul nu va avea timp sa asimileze ceea ce ati cititi si in final va veti trezi ca ati uitat tot ce ati citit de-a lungul noptii.

Ce trebuie sa faci? In primul rand este farte important sa stii sa iti gestionezi timpul. Va trebui sa iti planifici timpul astfle  incat sa inveti si sa mai ai si alte activitati pe langa aceatsa. De exemplu, propune-ti sa inveti timp de 50 de minute iar 10 minute vei face pauza. In aceasta pauza poti sa faci ce vrei tu, fie sa mananci, sa te uiti la televizor sau chiar sa iei la o plimbare prin parc. Te va ajuta sa iti oxigenezi creierul. In momentul in care inveti trebuie sa te asiguri si ca vei reusi sa pricepi si nu doar sa mentinezi cuvant cu cuvant. Daca vei invata mecanic este posibil sa uiti tot.

De asemenea, este foarte important sa vorbesti cu cineva. Chiar daca nu ti se pare util, poti sa vorbeti cu cineva, o persoana draga sau de incredere. Simplul fapt ca vei vorbi cu cineva te va face sa te simti mult mai bine.

Un alt factor destul de important de care trebuie sa tineti cont este acela ca locul in care studiati trebuie sa fie unul cat mai curat so ordonat. Nu uitati de obiectele care va pot atrage atentia si puneti-le intr-un alt loc.