Medicamentele exista in orice casa si sunt folosite de toata lumea, indiferent de varsta. Si varstnicii si tinerii folosesc medicamente pentru anumite situatii de disconfort, durere si boala. Marea majoritate a medicamentelor actioneaza asupra organismului in functie de fiecare persoana in parte. De aceea nu putem sa luam pastilele pe care le-a luat si vecinul nostru cand a avut aceleasi simptome ca si noi. Trebuie sa consultam medicul, deoarece medicamentele reactioneaza diferit de la organism la organism.

Daca ati observat, atunci cand luati pastile pentru orice durere usoara sau disconfort, medicamentele nu isi mai fac efectul la un moment dat. Acest lucru se intampla deoarece organismul devine imun la efectele si ingredientele medicamentului.

Medicamentele ne priveaza de nutrientii din alimentatie si nu lasa organismul sa ii absoarba. De aceea te simti si mai rau deoarece nu mai ajung nici vitaminele nici mineralele in organism si asa iti poti cauza o alta boala decat ai.

Analgezicele

Sunt medicamentele pe care le luam pentru diminuarea durerilor de masea, de cap, de articulatii sau dureri musculare. Dintre analgezice, cele mai folosite sunt paracetamolul, aspirina, ibuprofenul care au rolul de a reduce inflamatiile, febrea si durerile si care actioneaza asupra substantelor chimice din organism.Avantajul acestor pastile este acela ca protejeaza mucoasa stomacala. Dezavantajele acestor pastile sunt predispunerea la ulcer si sangerari ale stomacului. In plus, specialistii spun ca analgezicele preiau fierul din organism, iar acest lucru nu este foarte benefic pentru organism. Consumul excesiv de analgezice poate duce la aparitia ulcerului, boli cardiovasculare si ale inimii, diaree, afte bucale, anemie si depresie.

Pentru a preveni efectele adverse ale analgezicelor trebuie sa luam suplimente alimentare bogate in fier, suplimente cu acid folic, care vor fi administrate de 2 ori pe zi, atata timp cat folosim analgezice. Ele trebuie sa fie administrate pentru maximum 3 luni de zile. Nu depasi niciodata daza recomandata deoarece va avea efecte nocive.